Πέμπτη, 2 Μαΐ
16oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Εικόνες από την αφρικανική σκόνη που «πνίγει» την πόλη

Θεσσαλονίκη: Εικόνες από την αφρικανική σκόνη που «πνίγει» την πόλη

Η αφρικανική σκόνη έχει απλωθεί και στην Θεσσαλονίκη, με το γαλάζιο του ουρανού να έχει εξαφανιστεί, όπως δείχνουν μια σειρά από εικόνες…

Η αφρικανική σκόνη έφτασε και στη Θεσσαλονίκη, με τους περισσότερους κατοίκους της πόλης, να αποφεύγουν από το πρωί τις βόλτες και τις άσκοπες μετακινήσεις. Η ορατότητα είναι περιορισμένη και η θερμοκρασία υψηλή, για την εποχή που βρισκόμαστε. Στους 24 βαθμούς το μεσημέρι. Την Δευτέρα 1 Απριλίου μάλιστα, οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοούν ακόμα περισσότερο τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, ενώ θα υπάρξει νέα άνοδος της θερμοκρασίας. Σύμφωνα μάλιστα με τους μετεωρολόγους, η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα, από τα κανονικά για την εποχή, κατά 8 με 10 βαθμούς Κελσίου.

Οι πρωινές εικόνες από τη Θεσσαλονίκη, είναι ενδεικτικές της κατάστασης που είχε διαμορφωθεί και καλούνταν να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι της πόλης.

Ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος με μια ανάρτησή του στο Facebook, σημειώνει πως «από την Κυριακή 31 Μαρτίου έως και την Τρίτη 2 Απριλίου αναμένεται μεταφορά θερμών αερίων μαζών από την Βόρεια Αφρική που θα ανεβάσει τον υδράργυρο κατά 12-14°C παραπάνω σε σχέση με τη μέση θερμοκρασιακή τιμή για την εποχή, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι επόμενες ημέρες θα θυμίζουν προχωρημένη άνοιξη».

Ο Γιάννης Καλλιάνος δίνει τις θερμοκρασίες των επόμενων ημερών για τις 5 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, ενώ επισημαίνει πως σε κάποιες περιοχές το θερμόμετρο θα φτάσει ακόμα και 32 βαθμούς Κελσίου.

Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου

«ΈΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΖΕΣΤΗΣ, ΠΑΡΟΔΙΚΩΝ ΝΕΦΩΣΕΩΝ, ΣΚΟΝΗΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΔΩΝ

Επειδή από την Κυριακή 31 Μαρτίου έως και την Τρίτη 2 Απριλίου αναμένεται μεταφορά θερμών αερίων μαζών από την Βόρεια Αφρική που θα ανεβάσει τον υδράργυρο κατά 12-14°C παραπάνω σε σχέση με τη μέση θερμοκρασιακή τιμή για την εποχή, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι επόμενες ημέρες θα θυμίζουν προχωρημένη άνοιξη.

Που θα φτάσει επομένως η θερμοκρασία – στις 5 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας – το προσεχές τριήμερο που θα συνοδεύεται και από μεταφορά Αφρικανικής σκόνης η οποία θα προκαλέσει και θολούρα στην ατμόσφαιρα:

* Κυριακή 31 Μαρτίου :
Αθήνα : 25-26°C
Θεσσαλονίκη : 24°C
Πάτρα : 24°C
Ηράκλειο : 25-26°C
Λάρισα : 28°C

* Δευτέρα 1 Απριλίου :
Αθήνα : 27-28°C
Θεσσαλονίκη : 25°C
Πάτρα : 25-26°C
Ηράκλειο : 25-26°C
Λάρισα : 29-30°C

* Τρίτη 2 Απριλίου :
Αθήνα : 28-29°C
Θεσσαλονίκη : 24-25°C
Πάτρα : 23°C
Ηράκλειο : 27-28°C (στα Χανιά τοπικά 29-30°C)
Λάρισα : 28°C

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις