Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Εικόνες από το δημοτικό οικόπεδο που είχε μετατραπεί παράνομα σε πάρκινγκ και εκμεταλλευόταν ιδιώτης

Θεσσαλονίκη: Εικόνες από το δημοτικό οικόπεδο που είχε μετατραπεί παράνομα σε πάρκινγκ και εκμεταλλευόταν ιδιώτης
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Για χρόνια ένα άτομο εισέπραττε χρήματα για ένα πάρκινγκ που δεν ήταν δικό του. Στην πραγματικότητα επρόκειτο για ένα «ξεχασμένο» δημοτικό οικόπεδο στη Θεσσαλονίκη

Το οικόπεδο στη Θεσσαλονίκη μετατράπηκε παράνομα σε πάρκινγκ και γέμιζε καθημερινά από αυτοκίνητα. Το άτομο που εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης του χώρου, πληρωνόταν κανονικά και έκανε συμφωνίες με οδηγούς. Κανείς δεν υποψιαζόταν πως το οικόπεδο δεν ήταν δικό του. Ανήκε όμως στον δήμο Θεσσαλονίκης, που όπως φαίνεται για χρόνια, δεν ενδιαφέρθηκε για την τύχη του. Οι τελευταίες αποκαλύψεις έχουν προκαλέσει αίσθηση για τα όσα συνέβαιναν, με τους αστυνομικούς σε συνεργασία με στελέχη του δήμου, να προσπαθούν να διαπιστώσουν τις άγνωστες αλήθειες της.

Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Στέλιου Αγγελούδη, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το οικόπεδο που βρίσκεται απέναντι από το 3ο Λύκειο Θεσσαλονίκης και λειτουργούσε παράνομα ως πάρκινγκ, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Πρόδρομος Νικηφορίδης δημοσίευσε φωτογραφίες και στοιχεία για το εν λόγω οικόπεδο.

Στον χώρο όπως έγινε γνωστό υπήρχε μπάρα που εμπόδιζε την είσοδο – έξοδο, ενώ  είχαν μοιραστεί κομπιουτεράκια, καθώς υπήρχε ιδιώτης που εκμεταλλευόταν τον χώρο.

«Οικόπεδο στην Αγίου Δημητρίου στον άξονα της Δημητρίου Γούναρη. Καθημερινά ανακαλύπτουμε “διαμάντια” στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Πριν καν αναλάβουμε ανακαλύψαμε ότι υπάρχει διαμέρισμα που έχει αφήσει κληρονομιά κάποιο άτομο για να πουληθεί και τα χρήματα να πάνε στην προστασία των αδέσποτων» αναφέρει αρχικά ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Πρόδρομος Νικηφορίδης.

«Δεν ήταν γνωστό και δεν είχε γίνει αποδοχή. Πριν από μία εβδομάδα το συγκεκριμένο οικόπεδο 880 τ.μ. ανακαλύψαμε ότι λειτουργούσε παράνομα ως χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Το οικόπεδο ανήκει στο Δήμο Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Θεσσαλονίκης προφανώς δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει τι γινόταν. Ο Δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης ανακοίνωσε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο την διενέργεια ΕΔΕ», καταλήγει στη σχετική ανάρτησή του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Πρόδρομος Νικηφορίδης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις