Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες 13 μαθητριών για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητές

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες 13 μαθητριών για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητές

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή για έρευνα μετά τη καταγγελία 13 μαθητριών οι οποίες ανέφεραν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από καθηγητές τους.

Τα περιστατικά συνέβησαν στο συγκρότημα σχολείων που στεγάζει το 3ο Γυμνάσιο και Λύκειο Θεσσαλονίκης με τους μαθητές σε ένδειξη διαμαρτυρίες να έχουν κάνει κατάληψη.

Όπως αναφέρει το GRTimes.gr ο προϊστάμενος της εισαγγελίας ζήτησε από την εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται κατάχρηση ανηλίκων, κατά συρροή ή προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά ανηλίκου.

Να σημειωθεί οι μαθητές και γονείς του σχολείου καταγγέλλουν σεξουαλική παρενόχληση από δύο καθηγητές και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση και συγκεκριμένα του 3ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, το οποίο από την περασμένη Τετάρτη (10/2) τελεί υπό κατάληψη γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο.

Είναι χαρακτηριστικό πως στον αύλειο χώρο του σχολείου έχει αναρτηθεί πανό συμπαράστασης στις μαθήτριες, ενώ στην πόρτα εισόδου του σχολείου έχει τοποθετηθεί χαρτόνι στο οποίο έχουν κολληθεί χαρτάκια με χυδαίες εκφράσεις που φέρονται να έχουν ειπωθεί από τους καθηγητές προς τις καταγγέλλουσες μαθήτριες.

Καθηγητής ζήτησε μετάθεση μετά τις καταγγελίες

Το 3ο Γυμνάσιο και Λύκειο Θεσσαλονίκης αναμένεται να επισκεφθούν ψυχολόγος και κοινωνική λειτουργός, μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση σε μαθητές από δύο καθηγητές του σχολικού συγκροτήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο καθηγητές που κατηγορούνται από τα παιδιά, βρίσκονται σε άδεια και όχι – τουλάχιστον για την ώρα – σε διαθεσιμότητα, ενώ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθυντής του 3ου Λυκείου Θεσσαλονίκης, ο καθηγητής που καταγγέλλεται από μαθήτριες, του ζήτησε τηλεφωνικά να πάρει μετάθεση σε άλλο σχολείο.

Σημειώνεται από την Τετάρτη τελεί υπό κατάληψη όλο το σχολικό συγκρότημα, ενώ οι μαθητές έχουν αναρτήσει τις καταγγελίες τους, γραμμένες σε χαρτί, στην είσοδο του σχολείου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις