Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Εισβολή στο τουρκικό προξενείο – Μπήκαν σαν επισκέπτες και σήκωσαν πανό υπέρ των Κούρδων – video

Θεσσαλονίκη: Εισβολή στο τουρκικό προξενείο – Μπήκαν σαν επισκέπτες και σήκωσαν πανό υπέρ των Κούρδων – video

Αναστάτωση στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη. Κινητοποίηση της αστυνομίας που συνέλαβε 12 μέλη του Ρουβίκωνα. Καταδίκασε το υπουργείο Εξωτερικών.

Δώδεκα άτομα προσήχθησαν και τελικά συνελήφθησαν για την εισβολή του Ρουβίκωνα στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη.

Τα μέλη της αναρχικής ομάδας φώναξαν συνθήματα αλληλεγγύης στον κουρδικό λαό και άνοιξαν πανό.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 11.15 το πρωί και, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι συλληφθέντες μπήκαν στον χώρο προσποιούμενοι τους επισκέπτες του μουσείου του “Κεμάλ Ατατούρκ”, που στεγάζεται στο ίδιο σημείο.

Στο μεταξύ, λίγο αργότερα, η αυτοαποκαλούμενη «Αναρχική Ομοσπονδία», με ανάρτησή της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει ότι επρόκειτο για «παρέμβαση αλληλεγγύης στην αγωνιζόμενη Ροζάβα από την Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης και την αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας»

Σε βάρος των 12 συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης και παραβίασης ιδιωτικού χώρου.

Καταδίκη από το υπουργείο Εξωτερικών

Την εισβολή των αντιεξουσιαστών το προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη καταδίκασε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη και ανεύθυνη πράξη.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την παράνομη είσοδο μελών συλλογικότητας του αντιεξουσιαστικού χώρου στον προαύλιο χώρο του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, όπου ευρίσκεται και η Οικία Ατατούρκ. 

Πρόκειται για απαράδεκτη και ανεύθυνη πράξη

Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές, οι οποίες κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή, έχουν ήδη πραγματοποιήσει προσαγωγές υπόπτων ενώ  προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διερεύνηση των περιστατικών και τη παραπομπή των υπευθύνων ενώπιον της Δικαιοσύνης“, αναφέρει το ΥΠΕΞ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις