Παρασκευή, 23 Φεβ.
14oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Έκανε μία ληστεία και δύο διαρρήξεις καταστημάτων μέσα σε λίγες ώρες

Θεσσαλονίκη: Έκανε μία ληστεία και δύο διαρρήξεις καταστημάτων μέσα σε λίγες ώρες

Στα χέρια αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη ο δράστης. Έκανε το ένα χτύπημα μετά το άλλο. Η ληστεία σε εμπορικό κατάστημα, ήταν η αρχή του τέλους της δράσης του…

Ο νεαρός δεν πήρε ανάσα στη Θεσσαλονίκη. Έκανε ληστεία σε εμπορικό κατάστημα, δύο διαρρήξεις και μία απόπειρα λίγο νωρίτερα, πριν πέσει στα χέρια της αστυνομίας. Σε κατάστημα της Τούμπας, βρέθηκε απέναντι από τον ιδιοκτήτη, τον οποίο απείλησε με αιχμηρό αντικείμενο για να διατηρήσει στην κατοχή του, τα κλοπιμαία.

Η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών οδήγησε στη σύλληψη δράστη που ενέχεται σε περιπτώσεις ληστείας, κλοπής, απόπειρας κλοπής και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για 36χρονο αλλοδαπό, ο οποίος πρώτες πρωινές ώρες χθες (18-01-2024), αφού διέρρηξε εμπορικό κατάστημα στην περιοχή της Τούμπας, αφαίρεσε από το εσωτερικό του εμπορεύματα, πλην όμως έγινε αντιληπτός και στην προσπάθειά του να διατηρήσει στην κατοχή του τα κλοπιμαία, απείλησε τον ιδιοκτήτη με αιχμηρό αντικείμενο.

Άμεσα προστρέξαντες αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία και αποδόθηκαν στο σύνολό τους στον νόμιμο κάτοχό τους.

Από την περαιτέρω έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Τούμπας – Τριανδρίας προέκυψε ότι, ο προαναφερόμενος άντρας, νωρίτερα την ίδια ημέρα, αποπειράθηκε να διαρρήξει κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και διέρρηξε δύο αρτοζαχαροπλαστεία, από όπου αφαίρεσε χρηματικά ποσά, τα οποία, αφού βρέθηκαν στην κατοχή του, αποδόθηκαν και αυτά στους νόμιμους κατόχους τους.

Κατασχέθηκαν τρία διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια, περιλαίμιο και χρηματικό ποσό, ενώ ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις