Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Εκκλησία βάζει πλάτη για τα μαθήματα – Η αξιέπαινη ενέργεια στο Ωραιόκαστρο

Μητροπολίτης Φθιώτιδας

Σε μια αξιέπαινη πρωτοβουλία προχώρησε ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Ωραιόκαστρο, ο οποίος ανακοίνωσε ότι παραχωρεί χώρους του Ναού και του Πνευματικού Κέντρου προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως αίθουσες διδασκαλίας από το γειτονικό 1ο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής. 

“Πρόσφατα ενημερώθηκα για μια ανακοίνωση που εξέδωσε η Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία αναφέρει ότι εάν υπάρχει η δυνατότητα Ιεροί Ναοί μπορούν να διαθέσουν χώρους και αίθουσες των εκκλησιών προκειμένου να αποσυμφοριστούν τα σχολεία. Αυτό μου το γνωστοποίησε ο προϊστάμενος του Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, π. Νικόλαος Μοναστηρίδης κι εγώ με τη σειρά τον παρέπεμψα στην διεύθυνση του 1ου Δημοτικού Σχολείου της περιοχής μας” εξηγεί στο grtimes.gr, o δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης. 

Προσθέτει δε, πως αυτό δεν συνέβη “επειδή υπάρχει μεγάλη ανάγκη, αλλά για την περίπτωση που χρειαστεί, καθώς οι αυλές μεταξύ τους γειτνιάζουν, ενώ και οι χώροι είναι αρκετά μεγάλοι ώστε να χρησιμοποιηθούν ως αίθουσες διδασκαλίας. Αναμφίβολα πρόκειται για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία”. 

Στο μεταξύ, σε δική της ανακοίνωση αναφέρει πως “η Ενορία μας, ανεξάρτητα από την δύσκολη οικονομική κατάσταση, λόγω των γνωστών συνθηκών, στην προσπάθειά της να προσφέρει πρακτικά όποια βοήθεια μπορεί στην τοπική μας κοινωνία και ύστερα από επαφές που είχε ο προϊστάμενος του ιερού Ναού, π. Νικόλαος Μοναστηρίδης με τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη και την διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου, θέτει στη διάθεση του ανωτέρου σχολείου τους χώρους του Ναού και του Πνευματικού μας κέντρου.

Είναι γνωστό πως στο εν λόγω σχολείο, το οποίο γειτνιάζει με την εκκλησία μας, υπάρχουν τμήματα με πολλά παιδιά που κάνουν μάθημα σε πολύ μικρούς χώρους, γεγονός που, δυνητικά, μπορεί να συμβάλλει στη διασπορά της covid-19”. 

Η ανακοίνωση προσθέτει επίσης, πως “στους χώρους της Ενορίας μπορούν, με ασφάλεια, να εξυπηρετηθούν μέχρι και τέσσερα τμήματα του σχολείου σε χώρους που ο μικρότερος είναι τουλάχιστον 100 τ.μ. Και ο Ναός και οι χώροι του Πνευματικού Κέντρου, διαθέτουν χώρους υγιεινής, θέρμανση και ίντερνετ και υπάρχει και επαρκείς αύλειος χώρος για τα διαλείμματα των παιδιών. Είναι τέλος, σημαντικό το γεγονός ότι τα παιδιά και οι δάσκαλοι μπορούν να έχουν άμεση και ασφαλή πρόσβαση από το σχολείο στους χώρους μέσω της θύρας που υπάρχει στην κοινή περίφραξη των δύο προαυλείων”. 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις