Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Εκκλησίες ετοιμάζουν… κρυφές λίστες πιστών για τους Χαιρετισμούς

Θεσσαλονίκη: Εκκλησίες ετοιμάζουν… κρυφές λίστες πιστών για τους Χαιρετισμούς
Φωτογραφία Αρχείου

Πιστούς από την πίσω πόρτα των ναών ετοιμάζεται να βάλει ενόψει Χαιρετισμών μερίδα ιερέων στη Θεσσαλονίκη, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για τη διασπορά του κορονοϊού. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το thesstoday.gr, ήδη εκκλησίες στη Θεσσαλονίκη δημιουργούν κρυφές λίστες πιστών που θα παρακολουθήσουν από κοντά την προσεχή Παρασκευή τους πρώτους Χαιρετισμούς, στις 7 το απόγευμα.

Πως γίνεται η «δουλειά»

Ο «μεσάζων» για τις κρυφές λίστες, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι συνήθως άνθρωπος της εκκλησίας. Ψάλτες, νεωκόροι ακόμη και ιερείς εργάζονται «πυρετωδώς» για την υπό άκρα μυστικότητα τέλεση των πρώτων Χαιρετισμών στις εκκλησίες της Θεσσαλονίκης παρουσία πιστών, διαδίδοντας το μήνυμα ακόμη και από στόμα-σε-στόμα.

«Ενημερώθηκα από ψάλτη που τυγχάνει να είναι φίλος μου ότι την Παρασκευή θα επιτρέψουν στους πιστούς να παρακολουθήσουν από κοντά τους Α’ Χαιρετισμούς, βάζοντάς τους από την… πίσω πόρτα», δηλώνει στο ThessToday.gr η Φ. Κ., πιστή, που εξετάζει το ενδεχόμενο να παρευρεθεί την Παρασκευή στη συγκεκριμένη εκκλησία, σε περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Με το τρίτο κύμα της πανδημίας να βρίσκεται στην κορύφωσή του και το Εθνικό Σύστημα Υγείας να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των ασθενών, προκαλούνται εύλογα ερωτήματα για τη συγκεκριμένη εστία διασποράς. 

Το thesstoday.gr αναφέρει πως πιστοί όλων των ηλικιών και οικογένειες με μικρά παιδιά ανά τακτά χρονικά διαστήματα επισκέπτονται εκκλησίες και παρεκκλήσια και παρά τις συμβουλές των ειδικών, δεν φορούν μάσκα προστασίας και εξακολουθούν να ασπάζονται τις εικόνες.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις