Δευτέρα, 6 Μαΐ
16oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Έκλεψαν 20 τόνους καυσόξυλα που περίμεναν οι κάτοικοι για διανομή σε χαμηλή τιμή

Θεσσαλονίκη: Έκλεψαν 20 τόνους καυσόξυλα που περίμεναν οι κάτοικοι για διανομή σε χαμηλή τιμή

Τα καυσόξυλα έκαναν φτερά, με την κλοπή να προκαλεί αίσθηση στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο. Οι δράστες δεν άφησαν ίχνη πίσω τους. Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη…

H κλοπή προκαλεί αίσθηση στη Θεσσαλονίκη, καθώς μιλάμε για 20 τόνους καυσόξυλα που έκαναν φτερά στην περιοχή της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη. Οι δράστες που σύμφωνα με πληροφορίες δεν άφησαν πίσω τα ίχνη τους, κατάφεραν να ολοκληρώσουν το χτύπημα μέσα στις προηγούμενες μέρες, λίγο πριν ξεκινήσει η διανομή σε κατοίκους, σε χαμηλή τιμή, μετά από σχετική αίτηση. Την ποσότητα των καυσόξυλων συγκέντρωσαν ο δήμος Θέρμης και το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να τα διανείμουν σε δικαιούχους, αρχής γενομένης από τις 3 Οκτωβρίου

Είκοσι τόνοι καυσόξυλα «έκαναν φτερά» από τη δημοτική κοινότητα Λιβαδίου, στην περιοχή της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη. Σημειώνεται πως ο δήμος είχε ανακοινώσει πως οι κάτοικοι των κοινοτήτων του Λιβαδίου και της Περιστεράς μπορούν να προμηθευτούν καυσόξυλα σε χαμηλή τιμή απλά κάνοντας μία αίτηση.

Λίγες μέρες πριν τη διαμονή τους έγινε η κλοπή των είκοσι τόνων δίχως να γνωρίζει κανείς με ποιο τρόπο κατάφεραν να αφαιρέσουν έναν τόσο μεγάλο όγκο. Οι κάτοικοι ανέμεναν τη διανομή στις 3 Οκτωβρίου.

Ενοχλημένοι από το εν λόγω ζήτημα εμφανίζονται και οι κάτοικοι του Λειβαδίου, καθώς, σύμφωνα με όσα λέει ο πρόεδρος της Κοινότητας Λειβαδίου, Δημήτριος Γουδήρας, «αυτό το απαράδεκτο περιστατικό συνέβη πρόσφατα και έχουν επιληφθεί οι Αρχές, που αναζητούν τον δράστη ή τους δράστες».

Όπως μάλιστα μεταφέρει, «εκτός από τις ποσότητες που προορίζονταν για τους κατοίκους, υπάρχει κι ένα μερίδιο που θα λάμβαναν οι υλοτόμοι, οι οποίοι σύμφωνα με τη σύμβαση της ρυθμιστικής μελέτης, θα λάμβαναν την αμοιβή τους σε είδος».

Το μερίδιο αυτό, ωστόσο, βρίσκονταν ανάμεσα στους 20 τόνους που αφαιρέθηκαν με παράνομο τρόπο από το δάσος, με αποτέλεσμα, όπως λέει ο κ. Γουδήρας, «οι υλοτόμοι, που είναι άνθρωποι του μεροκαμάτου, να έχουν δουλέψει… τζάμπα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις