Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Εξαπάτησαν ηλικιωμένους και τους άρπαξαν 35.000 ευρώ

Θεσσαλονίκη: Εξαπάτησαν ηλικιωμένους και τους άρπαξαν 35.000 ευρώ

Επιτήδειοι, προσποιούμενοι τους τεχνικούς ανελκυστήρων και φυσικού αερίου, κατάφεραν να εξαπατήσουν μια ηλικιωμένη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη και να της αποσπάσουν 35.000 ευρώ.

Η κόρη της ηλικιωμένης γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη μιλάει στο newsit.gr και περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο η 89χρονη μητέρα της έπεσε θύμα απάτης: «Το περιστατικό έγινε τον Άυγουστο του 2022. Ο πατέρας μου είχε βγει για ψώνια και επέστρεφε στο σπίτι.

Συνάντησε στην είσοδο τον έναν απο τους δράστες, ο οποίος του παρουσιάστηκε ως συντηρητής του ασανσέρ. Επειδή οι γονείς μου μένουν στον τέταρτο όροφο, αυτός ζήτησε απο τον πατέρα μου να κάνει υπομονή ώστε να επιδιορθώσει το ασανσέρ και να ανέβει. Ο πατέρας μου δεν είχε λόγο να μην τον πιστέψει.

Ο συνεργός του ήταν ήδη έξω απο το διαμέρισμα και χτύπησε το κουδούνι. Η μητέρα μου του άνοιξε χωρίς να ρωτήσει, καθώς περίμενε τον πατέρα μου. Αυτός συστήθηκε στην μητέρα μου ως τεχνικός του φυσικού αερίου και της είπε ότι υπάρχει διαρροή στην πολυκατοικία.

Μάλιστα, της είπε κατευθείαν να κάνει γρήγορα γιατί κινδυνεύει να πάρει φωτιά το σπίτι. Η μητέρα μου ταράχτηκε όπως είναι φυσικό. Της είπε να μαζέψει αμέσως όσα χρήματα και κοσμήματα έχει για να τα σώσει.

Πήρε τις οικονομίες μιας ζωής και τα πήγε στην κουζίνα. Αυτός αμέσως της είπε να τα βάλει στο ψυγείο και της ζήτησε και την αλυσίδα που φορούσε στον λαιμό.

Μάλιστα, επειδή έτρεμαν τα χέρια της, του ζήτησε να την βοηθήσει ο ίδιος να την βγάλει απο τον λαιμό της και τα έβαλαν όλα μαζί μέσα στην κατάψυξη. Στη συνέχεια τη ρώτησε μήπως ξέχασε και τίποτε άλλο και η μητέρα μου πήγε ξανά στην κρεβατοκάμαρα της για να ελέγξει.

Ο δράστης βρήκε τότε την ευκαιρία, άρπαξε ό,τι έβαλαν στην κατάψυξη και εξαφανίστηκε. Όταν εκείνος έφυγε ως δια μαγείας το ασανσέρ λειτούργησε. Αυτοί οι άνθρωποι βασίζονται στον πανικό που δημιουργούν και κάνουν αυτό που θέλουν», περιγράφει η κόρη της ηλικιωμένης.

«Οι δύο αυτοί άντρες ήταν καλοντυμένοι και μιλούσαν πολύ καλά ελληνικά. Δεν μπορούσαν οι γονείς μου να φανταστούν ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι τους κορόιδευαν», καταλήγει η γυναίκα.

Απο την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκε ένας 29χρονος ως δράστης και ένας άγνωστος συνεργός του, σε βάρος των οποίων δημιουργήθηκε δικογραφία.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις