Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Έκτακτη προσγείωση αεροπλάνου στο αεροδρόμιο Μακεδονία και δύο συλλήψεις

Θεσσαλονίκη: Έκτακτη προσγείωση αεροπλάνου στο αεροδρόμιο Μακεδονία και δύο συλλήψεις

Το αεροπλάνο βρισκόταν στον ελληνικό εναέριο χώρο και ο πιλότος ζήτησε άδεια για έκτακτη προσγείωση στο αεροδρόμιο Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη. Χειροπέδες σε δύο Ρώσους επιβάτες…

Συνελήφθησαν δύο Ρώσοι υπήκοοι οι οποίοι κατά τη διάρκεια πτήσης από το Μάντσεστερ της Αγγλίας προς το Ντάλαμαν της Τουρκίας, έδειξαν επιθετική συμπεριφορά, με συνέπεια, περί τις 01:50 να προσγειωθεί εκτάκτως το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς, πλοίων και αεροσκαφών, διασάλευση της τάξης και άλλες παραβάσεις του Αεροπορικού Κώδικα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες, κατά τη διάρκεια πτήσης επέδειξαν επιθετική συμπεριφορά προς το πλήρωμα της καμπίνας και στη συνέχεια, λόγω της διατάραξης της ασφάλειας της πτήσης, πραγματοποιήθηκε έκτακτη προσγείωση στον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία».

Σε έρευνα του χώρου και συγκεκριμένα στη θέση που κάθονταν, βρέθηκαν άδεια μπουκάλια αλκοολούχων ποτών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια δικαστική Αρχή.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις