Site icon NewsIT

Θεσσαλονίκη: Εκτοξεύθηκαν οι εισαγωγές στο Ιπποκράτειο – Άνοιξαν πάλι οι ΜΕΘ covid

17.03.2021 | 13:33
Θεσσαλονίκη: Εκτοξεύθηκαν οι εισαγωγές στο Ιπποκράτειο – Άνοιξαν πάλι οι ΜΕΘ covid

Κάτι παραπάνω από ανησυχητική είναι η κατάσταση για την πορεία της πανδημίας και στη Θεσσαλονίκη, με τα νοσοκομεία να αρχίζουν να γεμίζουν όπως συνέβη με την χθεσινή εφημερία στο Ιπποκράτειο που έκλεισε με 71 εισαγωγές εκ των οποίων τα 46 είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, ενώ τα 26 ύποπτα.

Ο  πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Χρήστος Τζελέπης αναφέρει στο GRTimes, ότι ενώ οι ΜΕΘ του νοσοκομείου είχαν αποδεσμευτεί από τη μάχη εναντίον του κορονοϊού, από τη Δευτέρα «ρίχτηκαν ξανά», ενώ ήδη τα 7 από τα 10 διαθέσιμα κρεβάτια είναι καλυμμένα.

«Η εφημερία μας έκλεισε με 71 περιστατικά, όπως ακριβώς έγινε και την προηγούμενη. Σκεφτείτε ότι δύο εφημερίες πριν, οι εισαγωγές ήταν οι μισές. Οι ΜΕΘ, ενώ είχαν μετατραπεί σε non-Covid, τη Δευτέρα μετατράπηκαν ξανά σε Covid και είναι σχεδόν πλήρεις. Δε θέλουμε να πιστέψουμε ότι ξαναγυρνάμε στα ίδια. Ελπίζουμε να ήταν η τελευταία πολύ δύσκολη εφημερία, αλλά ακόμη και να είμαστε στην κορύφωση του τρίτου κύματος, θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να δούμε αποκλιμάκωση», αναφέρει ο κ. Τζελέπης.

Απλήρωτες οι εφημερίες και οι αργίες του Νοεμβρίου

Ο ίδιος τονίζει ότι το προσωπικό του νοσοκομείου είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Όπως καταγγέλλει, «το προσωπικό που κάποτε χειροκροτούσαν, μέχρι και σήμερα είναι απλήρωτο. Δεν έχουν δοθεί τα χρήματα από τις εφημερίες και τις αργίες που εργάστηκαν επιπλέον τον Νοέμβριο».

«Το προσωπικό έχει κουραστεί αφάνταστα. Αρχίσαμε πάλι να μην ξέρουμε πού να πρωτοδουλέψουμε. Μπορεί να έγιναν κάποιες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, ωστόσο οι ελλείψεις ακόμη είναι πολλές», καταλήγει.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version