Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η φαρμακοποιός για τα ναρκωτικά χάπια

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η φαρμακοποιός για τα ναρκωτικά χάπια

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η φαρμακοποιός στη Θεσσαλονίκη που συνελήφθη για κατοχή φαρμακευτικών σκευασμάτων που δεν είχαν ταινίες γνησιότητας και φαρμάκων που ανήκουν στην κατηγορία των ναρκωτικών.

Οι όροι επιβλήθηκαν στην φαρμακοποιό στη Θεσσαλονίκη για τα ναρκωτικά χάπια είναι η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εγγύηση 10.000 ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό, σε επιτόπια έρευνα στο φαρμακείο της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 69 συσκευασίες με 1820 δισκία ναρκωτικών φαρμάκων, τα οποία κατείχε χωρίς την ταινία γνησιότητας, ενώ εντοπίστηκαν και άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα τα οποία δεν έφεραν τα προβλεπόμενα κουπόνια και για την περίπτωση αυτή διεξάγεται περαιτέρω έρευνα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, τα παραπάνω φάρμακα συνταγογραφήθηκαν σε προγενέστερο διάστημα και οι συνταγές εκτελέστηκαν χωρίς να έχουν παραδοθεί σε πελάτες.

Σε βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών με τη μορφή της κατοχής και παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή.

Η ίδια, προανακριτικά, αρνήθηκε την κατηγορία, ενώ κατά πληροφορίες ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για φάρμακα που συνταγογραφήθηκαν ηλεκτρονικά και για λόγους οικονομικής διευκόλυνσης των πελατών της τα κρατούσε στο φαρμακείο για να τα διαθέσει σταδιακά, όταν αυτοί θα ήταν σε θέση να τα πληρώσουν.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις