Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ένταση και μολότοφ στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο (video)

Θεσσαλονίκη: Ένταση και μολότοφ στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο (video)

Πεδίο μάχης η Θεσσαλονίκη στη λήξη του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου κατά του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη για τα πανεπιστήμια. Σοκάρει ο τραυματισμός διαδηλωτή από μολότοφ, στην Εγνατία στο ύψος της Θεολογικής Σχολής.

Ειδικότερα, στη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη τραυματίστηκε και ένας διαδηλωτής, όταν δέχτηκε μολότοφ στο πόδι και έπιασε φωτιά!

Οι αστυνομικοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να βοηθήσουν τον διαδηλωτή, καθώς έσβησαν τις φλόγες που τύλιξαν τα ρούχα του…

Μάλιστα ένας αστυνομικός, ενώ και ο ίδιος καιγόταν, έσβησε χρησιμοποιώντας αντιπυρική κουβέρτα τη φωτιά που είχε αρπάξει ο διαδηλωτής.

Σύμφωνα με το GRTimes, ο τραυματίας διαδηλωτής μεταφέρθηκε φρουρούμενος με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο της πόλης, ενώ και ο αστυνομικός που υπέστη έγκαυμα έλαβε τις πρώτες βοήθειες.

Δείτε στο βίντεο του Newsit.gr τις προσπάθειες των αστυνομικών να σώσουν τον φλεγόμενο διαδηλωτή:

Δείτε επίσης βίντεο και φωτογραφίες του Thesstoday από τα επεισόδια:

Σύμφωνα με το GRTimes, τη στιγμή που η πορεία έφτασε στην περιοχή της Καμάρας, σημειώθηκαν επεισόδια με ρίψη μολότοφ από την πλευρά των διαδηλωτών προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Μάλιστα, μία μολότοφ «έσκασε» μπροστά από την κάμερα του GRTimes έξω από το ΑΠΘ, όπου σημειώθηκαν νέα σοβαρά επεισόδια. Δείτε τη σοκαριστική στιγμή στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε και τη σοκαριστική φωτογραφία του Newsit.gr:

Δείτε και βίντεο του GRTimes με τις σκηνές έντασης στη Θεσσαλονίκη:

Περίπου 1.000 άτομα είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στον χώρο μπροστά από την πρυτανεία που παραμένει υπό κατάληψη και με πορεία έφτασαν στο άγαλμα Βενιζέλου, σημείο συνάντησης και με άλλους φορείς που πήραν μέρος στην κινητοποίηση.

Από εκείνο το σημείο ξεκίνησε νέα πορεία στους κεντρικούς δρόμους με κατάληξη το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που φοιτητικοί σύλλογοι αλλά και εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για τον νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις