Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ένταση με λιποθυμία γυναίκας στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης – Το καραβάνι της υγείας [pics, vids]

Θεσσαλονίκη: Ένταση με λιποθυμία γυναίκας στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης – Το καραβάνι της υγείας [pics, vids]

Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να μπουν στο υπουργείο και βρήκαν απέναντί τους αστυνομικές δυνάμεις. Μια γυναίκα κατέρρευσε…

Ένταση επικράτησε λίγο πριν τις 12.00 έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης όταν εργαζόμενοι στα νοσοκομεία προσπάθησαν να εισβάλουν στo κτήριο. Συγκεκριμένα ζήτησαν να συναντηθούν με την Κατερίνα Νοτοπούλου στο γραφείο του πρωθυπουργού κάτι που όμως δεν έγινε δεκτό.

Τότε κάποιοι επιχείρησαν να μπουν από την είσοδο. Άμεσα επενεβησαν οι δυνάμεις τον ΜΑΤ, ενώ από την ένταση που επικράτησε μια γυναίκα λιποθύμησε.

Το καραβάνι της υγείας

Πορεία διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη, για τις ελλείψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, πραγματοποιούν εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΟΕΔΗΝ. Το ραντεβού δόθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Η πορεία κινήθηκε μέσω των οδών Παπαναστασίου, Λεωφόρου Στρατού, Αγγελάκη, Εγνατία και Αντιγονιδών με τελική κατάληξη το υπουργείο Μακεδόνιας – Θράκης.

Η διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΗΝ είναι για ακόμα μία φορά πρωτότυπη καθώς οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έφτιαξα το άρμα του “Ψευτοαλέξη”, τοποθετώντας πάνω σε αυτό κούκλες με τη μορφή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη και του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ακόμα ξεχωρίζουν και τα μαύρα μπαλόνια που κρατούν και στα οποία αναγράφονται συνθήματα όπως “Η ελπίδα πέταξε”, “Ξεπουλάκηδες” και Συριζοκατσικώθηκαν”.

Πηγή: thousandnews.gr, thestival.gr, voria.gr

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις