Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ένταση στην είσοδο σχολείου με γονείς και μαθητές! Άναψαν τα αίματα πριν το πρώτο κουδούνι (Βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Ένταση στην είσοδο σχολείου με γονείς και μαθητές! Άναψαν τα αίματα πριν το πρώτο κουδούνι (Βίντεο)

Η σχολική χρονιά δεν φαίνεται να ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς σε σχολείο της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη. Η ένταση καταγράφηκε σε βίντεο…

Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 11.00 έξω από το κτίριο του 10ου Γυμνασίου Καλαμαριάς, στην περιοχή του Φοίνικα στη Θεσσαλονίκη, όπου εδώ και μέρες, πραγματοποιείται κατάληψη ενάντια στη μεταστέγαση που προωθείται από τη δημοτική αρχή.

Η ένταση προκλήθηκε όταν γονείς και μαθητές από το 8ο και το 9ο Δημοτικό και το 10ο Γυμνάσιο δεν επέτρεψαν να πλησιάσουν αστυνομικοί οι οποίοι ειδοποιήθηκαν για να σπάσουν την κατάληψη.

Οι γονείς αντιδρούν στην μετεγκατάσταση, καθώς όπως καταγγέλλουν τα ανήλικα παιδιά τους θα πρέπει να  διανύουν χιλιόμετρα καθημερινά για να φτάσουν στο σχολείο, διασχίζοντας κεντρικούς δρόμους.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι γονείς, στο δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς το σύνολο των παρατάξεων τάχθηκε στο να μην πραγματοποιηθεί η μετεγκατάσταση των μαθητών του γυμνασίου στο κτήριο του λυκείου.

Όπως ανέφερε η Δέσποινα Γκριτσάλη, πρόεδρός του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου δημοτικού σχολείου Καλαμαριάς, ο λόγος της διαμαρτυρίας είναι ότι τα παιδιά τους, αν προχωρήσει η μετεγκατάσταση θα αναγκάζονται κάθε πρωί να διανύουν μια απόσταση περίπου 1,5 χιλιομέτρου για να φτάσουν στο σχολείο στην Κρήνη, διασχίζοντας τέσσερις επικίνδυνους δρόμους υψηλής κυκλοφορίας.

Πηγή: grtimes.gr, thesstoday.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις