Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκαν περισσότερα από 20.000 προϊόντα «μαϊμού» σε σπίτι – 5.400.000 ευρώ η ζημιά για τις εταιρείες

Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκαν περισσότερα από 20.000 προϊόντα «μαϊμού» σε σπίτι – 5.400.000 ευρώ η ζημιά για τις εταιρείες

Σε σπίτι της Θεσσαλονίκης η αστυνομία εντόπισε την Παρασκευή (20.10.2023) μια πραγματική αποθήκη με περισσότερα από 20.000 προϊόντα «μαϊμού» και συνέλαβε δυο άτομα για την υπόθεση αυτή.

Η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, με τη συνδρομή του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), εντόπισε στην Θεσσαλονίκη, έπειτα από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών, έναν χώρο εντός σπιτιού, που λειτουργούσε ως αποθήκη προϊόντων «μαϊμού». Πρόκειται για είδη ένδυσης, αξεσουάρ και καλλυντικών προϊόντων που έφεραν πλαστά σήματα επώνυμων εταιριών.

Οι αρχές συνέλαβαν δυο άτομα για την υπόθεση άτομα, που κατηγορούνται για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας που σχετίζεται με την ρύθμιση της αγοράς προϊόντων, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται ένα ακόμη άτομο, το οποίο ταυτοποιήθηκε και αναζητείται.

Στην έρευνα που έγινε στο σπίτι – αποθήκη των προϊόντων «μαϊμού» στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 20.237 τεμάχια απομιμητικών ειδών ένδυσης, αξεσουάρ και καλλυντικών ειδών, που έφεραν σήματα επώνυμων εταιριών,
  • 3.930 στάμπες επώνυμων εταιριών,
  • 129 τεμάχια καλλυντικών προϊόντων που πωλούνταν χωρίς παραστατικά και
  • 18.210 ευρώ.

Τεράστια η ζημιά για τις εταιρείες

Το συνολικό ύψος της επαπειλούμενης ζημιάς, σύμφωνα με τις έως τώρα πραγματογνωμοσύνες εκπροσώπων των εταιρειών, υπερβαίνει τα 5.400.000 ευρώ.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ παράλληλα τους επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις