Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Εντυπωσιακή άσκηση μετά από “τρομοκρατικό χτύπημα” στη Μόνη Λαζαριστών – Οι εικόνες που καθήλωσαν περαστικούς – video

Θεσσαλονίκη: Εντυπωσιακή άσκηση μετά από “τρομοκρατικό χτύπημα” στη Μόνη Λαζαριστών – Οι εικόνες που καθήλωσαν περαστικούς – video

Η ώρα ειναι λίγο πριν τις 11.00. Τρομοκράτες χτυπούν με πυροβολισμούς σε μια καφετέρια στη Σταυρούπολη με αποτέλεσμα τρία άτομα να τραυματιστούν…

Λίγο αργότερα στη Μόνη Λαζαριστών διαδραματίζεται το απόλυτο χάος με δεκάδες τραυματίες, με πολλούς απο αυτούς να βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Δεκάδες άνθρωποι τρέχουν αιμόφυρτοι προς τους διασώστες ενώ πυροσβέστες τους βοηθούν να απομακρυνθούν από τον τόπο του συμβάντος. Την ίδια ώρα αστυνομικοί αποκλείουν την περιοχή.

Όλα αυτά βέβαια δεν ήταν τίποτε άλλο από την αναπαράσταση σεναρίου μαζικής καταστροφής, στο πλαίσιο των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των 16ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Χειρουργικών Λοιμώξεων και 8oυ Πανελλήνιου Συνέδριου Τραύματος & Επείγουσας Χειρουργικής με θέμα «Τραύμα – Λοίμωξη – Σήψη», που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη στο διάστημα 3 – 6 Οκτωβρίου 2019 στο Lazart Hotel.

Σύμφωνα με τον Απόστολο Καμπαρούδη, διευθυντή της Ε’ χειρουργικής κλινικής του Ιπποκράτειου νοσοκομείου και συντονιστή της άσκησης η συγκεκριμένη άσκηση ειναι η ευκαιρία για τον συντονισμό όλων των φορέων όταν υπάρχει ένα τόσο μεγάλο περιστατικό.

Ο medical coordinator της άσκησης Θανάσης Καλογερόπουλος το δόγμα της διαχείρισης των φυσικών καταστροφών πρέπει να περάσει εκτός απο τις αρχές και στον απλό πολίτη ώστε να μπορέσουν όλοι μαζί να συνεργαστούν.
Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο της άσκησης που δημοσιεύει το voria.gr…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις