Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη – ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Επίθεση και σε μαθήτρια μέσα στο σχολείο από τους κουκουλοφόρους – 2 τραυματίες

Θεσσαλονίκη – ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Επίθεση και σε μαθήτρια μέσα στο σχολείο από τους κουκουλοφόρους – 2 τραυματίες

Όχι μόνο στους φοιτητές έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στην Θεσσαλονίκη, αλλά και στους ίδιους τους μαθητές μέσα σε αυτό επιτίθενται οι κουκουλοφόροι που έχουν «καταλάβει» το σχολείο, με τα όσα συμβαίνουν να είναι απίστευτα.

Οι φασίστες – τραμπούκοι, μαθητές και ότι συρφετός έχει μαζευτεί, επιτέθηκαν σε μαθήτρια που νωρίτερα της είχε ζητηθεί από κανάλι να εξιστορήσει για όσα συνέβησαν στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, και σε ακόμα μία.

Η κοπέλα – μέλος του δεκαπενταμελούς είχε επισημάνει πως αυτοί που επιτέθηκαν χτες στους φοιτητές ήταν ακροδεξιά στοιχεία, και αυτό προφανώς τους ενόχλησε.

Όπως η ίδια κατήγγειλε λοιπόν, δέχτηκε επίθεση από τα εν λόγω «μπουμπούκια», τα οποία νωρίτερα εφορμούσαν μαζί με τους υπόλοιπους με πέτρες και μολότοφ μέσα από το σχολείο προς τους τους φοιτητές.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η επίθεση έγινε από 2 μαθήτριες που συμμετέχουν στη φασιστική ομάδα, σε άλλες 2, μεταξύ αυτών και στην κοπέλα που είχε μιλήσει στο κανάλι.

Μάλιστα βίντεο του thes.gr δείχνει την ανήλικη κοπέλα να αποχωρεί κλαίγοντας μετά τα όσα είχε υποστεί.

Βίντεο με μαθητές να χαιρετούν ναζιστικά

Δύο τραυματίες – Συλλήψεις και προσαγωγές

Σύμφωνα με πληροφορίες επίσης του newsit.gr, δύο μαθητές έχουν τραυματιστεί και τους παρέλαβε το ασθενοφόρο. Πληροφορίες επίσης αναφέρουν πως γύρω από το σχολείο έχουν γίνει 8 προσαγωγές και 3 συλλήψεις.

Γονείς σπεύδουν να πάρουν τα παιδιά τους – Διαπραγματεύσεις με τους κουκουλοφόρους

Μετά τις απίστευτες εικόνες – ντροπή που είδαμε και πάλι στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, τρομοκρατημένοι γονείς μαθητών σπεύδουν στο σχολικό συγκρότημα για να διαπιστώσουν αν είναι καλά τα παιδιά τους.

«Δεν γίνεται να ζούμε με το άγχος το τι θα γίνει με τα παιδιά μας στο σχολείο», σημειώνει χαρακτηριστικά γονέας μαθήτριας της Ά Λυκείου του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στο voria.gr.

click4more: Νέα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης – Επίθεση κουκουλοφόρων μέσα από το σχολείο με μολότοφ και πέτρες

«Πρέπει να είναι και μαθητές αυτοί που συμμετέχουν στα επεισόδια αλλά πρέπει να μπαίνουν και άλλα άτομα από πίσω. Δεν πιστεύω ότι βγαίνουν από την τάξη για να πετάξουν και ξανα μπαίνουν. Εγώ προσωπικά δεν γίνεται να είμαι στη δουλειά μου και να έχω το μυαλό μου εδώ πέρα», κατέληξε.

Αρκετά παιδιά έχουν αποχωρήσει από το σχολείο μετά τα εκτεταμένα επεισόδια, ωστόσο κάποια παραμένουν εγκλωβισμένα μέσα σε αυτό, με τους φασίστες να μπαινοβγαίνουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το thesstoday.gr, στο σημείο έφτασε και η νεοσύστατη ομάδα «ΟΔΟΣ» της Ελληνικής Αστυνομίας, για να αναλάβουν τον ρόλο του διαπραγματευτή με τους νεαρούς κουκουλοφόρους.

Καθηγήτρια: Είμαστε στο έρμαιο μιας περιθωριακής ομάδας

Καθηγήτρια καταγγέλλει πως το σχολείο είναι έρμαιο της ομάδας των ακροδεξιών, και πως γι αυτό φέρνει ευθύνη και η διεύθυνση που δεν πήρε μέτρα.

Αντ’ αυτού, όπως λέει, η αστυνομία επιτέθηκε σε όσους ήταν έξω από το σχολείο.

Ένταση και με τους αστυνομικούς

Υπενθυμίζεται πως ένταση υπήρξε και ανάμεσα στους φοιτητές και τους αστυνομικούς.

Φοιτητές καταγγέλλουν πως οι Αστυνομικοί που βρίσκονται στο σημείο, αντί να προσαγάγουν ή να συλλάβουν τα οργανωμένα άτομα που προκαλούν τα επεισόδια, όχι μόνο δεν έκαναν το παραμικρό, αντίθετα “τα έβαλαν” με τους φοιτητές και άφησαν τους κουκουλοφόρους να δρουν ανενόχλητοι. “Μας προστατέψατε;”, ρωτάνε με αγωνία τους αστυνομικούς.

Θυμηθείτε τις απίστευτες εικόνες από τις επιθέσεις των φασιστών με μολότοφ και πέτρες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Άγγελος Λαμπίδης/ με εικόνες από: thes.gr, thestival.gr, voria.gr, thesstoday.gr.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις