Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Επιθέσεις σε pet shops από αναρχικούς – Το μήνυμα και οι εικόνες που άφησαν πίσω [pics]

Θεσσαλονίκη: Επιθέσεις σε pet shops από αναρχικούς – Το μήνυμα και οι εικόνες που άφησαν πίσω [pics]

Οι αναρχικοί ανέβασαν φωτογραφίες και ένα κείμενο μετά τις επιθέσεις στα pet shops στη Θεσσαλονίκη…

Συνθήματα με σπρέι έγραψαν αναρχικοί σε pet shops στο κέντρο και τα ανατολικά προάστια της Θεσσαλονίκης, ως αντίποινα στη θανάτωση των δύο τζάγκουαρ που το έσκασαν από το Αττικό Πάρκο.

Οι ίδιοι ανέβασαν φωτογραφίες από την επίθεση στα καταστήματα σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, μαζί με ένα μακροσκελές κείμενο στο οποίο μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως:

«Ποσώς μας ενδιαφέρει εάν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές, δη των υπαλλήλων της μπιζνας με την επωνυμία Αττικό ζωολογικό Πάρκο. Προσωπικό και επισκέπτες έκαναν την επιλογή τους και γνώριζαν πολύ καλά που βρίσκονται…

Τα ζώα δεν είναι ούτε εμπορεύματα ούτε εκθέματα, για την ηδονοβλεψία του κάθε μικροαστού, που θεωρεί την επίσκεψη σε μια φυλακή άγριας πανίδας κάτι το επιμορφωτικό. Αντίστοιχα, οι λειτουργοί του δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Πίσω από το μανδύα της προστασίας ειδών υπό εξαφάνιση, της γνωριμίας και της ευαισθητοποίησης του κοινού, ενυπάρχει η ανάγκη για επιβολή, επίδειξη ισχύος, παροχή θεάματος, κέρδους».

Δεν διευκρινίζεται πού ακριβώς βρίσκονται τα καταστήματα. Το κείμενο υπογράφεται από τη «Συνέλευση Αναρχικών Ενάντια στην Κοινωνική Μηχανή, Σύντροφοι/ισσες».

Οι εικόνες μετά τις επιθέσεις

Πηγή: ant1news.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις