Τρίτη, 30 Απρ.
15oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας για τον θάνατο της 24χρονης από ηλεκτροπληξία

Θεσσαλονίκη: Έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας για τον θάνατο της 24χρονης από ηλεκτροπληξία

Προκαταρκτική έρευνα για την 24χρονη που βρέθηκε νεκρή από ηλεκτροπληξία στη Θεσσαλονίκη διέταξε σήμερα (13.11.2023) ο εισαγγελέας, για να βρεθούν τυχόν ποινικές ευθύνες που προκάλεσαν τον τραγικό θάνατό της.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος της 24χρονης στις 25 Οκτωβρίου 2023 αποδόθηκε σε ηλεκτροπληξία, καθώς η άτυχη γυναίκα έκανε μπάνιο στο σπίτι της στην περιοχή της Παναγίας Λαοδηγήτριας και πιθανότατα ο θερμοσίφωνας ήταν αναμμένος.

Έτσι, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Σμυρνής, έδωσε εντολή προς την εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει έρευνα από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Τα διερευνώμενα αδικήματα είναι αυτά της θανατηφόρας έκθεσης καθώς και οποιαδήποτε άλλη πράξη (κατά ζωής) προκύψει από την έρευνα.

Στην έγγραφη παραγγελία προς την Ασφάλεια ζητείται να προσκομιστούν οι εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης και αυτοψίας, η ιατροδικαστική έρευνα και τα διαθέσιμα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων.

Κατά πληροφορίες, στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες οι κοντινοί άνθρωποι της 24χρονης.

Τη σορό της νεαρής κοπέλας είχε εντοπίσει ο 54χρονος σύντροφός της, με τον οποίο συζούσε. Ο ίδιος είχε φύγει για λίγη ώρα από το διαμέρισμα προκειμένου να αγοράσει ζωοτροφές. Όταν επέστρεψε, βρήκε την 24χρονη αναίσθητη, οπότε ειδοποίησε το ΕΚΑΒ. Παρά τις προσπάθειες των διασωστών να την επαναφέρουν, αυτό δεν στάθηκε δυνατό.

Καταθέτοντας στους αστυνομικούς του ΑΤ Λευκού Πύργου που ανέλαβαν τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου, ο 54χρονος αναφέρθηκε στο σενάριο της ηλεκτροπληξίας, το οποίο επιβεβαιώθηκε ιατροδικαστικά (περιγράφεται «εικόνα εξόδου ηλεκτρικού ρεύματος»).

«Το τηλέφωνο του μπάνιου ήταν κάτω, το έπιασα κατευθείαν να το σηκώσω και είχε ρεύμα», φέρεται να κατέθεσε, μεταξύ άλλων, ο σύντροφός της.

«Αισθάνομαι ότι φταίω κι εγώ», δηλώνει στο newsit.gr ο αρραβωνιαστικός της

«Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθεί όποιος φταίει. Έχω μαζέψει όλα τα έγγραφα που χρειάζονται για να βοηθήσω κι εγώ στις έρευνες. Αισθάνομαι ότι φταίω κι εγώ. Αισθάνομαι ότι θα έπρεπε να κάνω κάτι για να βοηθήσω την Ειρήνη μου και δεν το έκανα. Μακάρι να βγει σύντομα κάτι απο τις έρευνες και να έρθει η αλήθεια.

Θέλω να δικαστεί όποιος φταίει για τον θάνατο της Ειρήνης. Εγώ μένω ακόμα στο σπίτι που μέναμε μαζί και θυμάμαι όσα ζήσαμε μαζί. Είναι δύσκολο και με πονάει ακόμα», δηλώνει στο newsit.gr ο αρραβωνιαστικός της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις