Πέμπτη, 2 Μαΐ
16oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Έργα τέχνης που φοριούνται ως κοσμήματα στις Βιτρίνες Τέχνης του ΟΤΕ

Θεσσαλονίκη: Έργα τέχνης που φοριούνται ως κοσμήματα στις Βιτρίνες Τέχνης του ΟΤΕ

Γλυπτά που στολίζουν τον χώρο και άλλα που …φοριούνται σε διάφορα μέρη του σώματος, κοσμούν τις Βιτρίνες Τέχνης του ΟΤΕ. Μαζί με αυτά, φωτογραφίες της ίδιας καλλιτέχνιδας συμπληρώνουν τη θεματική που φιλοξενεί αυτήν την περίοδο η έκθεση της οδού Καρόλου Ντηλ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Υλικά από κεραμικά και πολυεστέρα, μέχρι σύρμα, νάιλον και φτερά, χαρακτηρίζουν την ιδιαίτερη αισθητική της Δρ. Ολύβιας Κυριακοπούλου, στην έκθεση με τίτλο «Φωτογραφία και κόσμημα». Τα έργα τέχνης, σύμφωνα με την ίδια, είναι νοητικές οντότητες, κατασκευές του μυαλού.

«Ένα έργο τέχνης δεν μπορεί παρά να εκφράζεται, άμεσα ή έμμεσα, με υλικά, μέσα και συστατικά. Πέρα όμως από την υλικότητα θα επέμβουν κι άλλα άυλα στοιχεία, όπως αίσθημα, ιδιοσυγκρασία, εμπειρίες, ταλέντο, φαντασία, ατομικό ασυνείδητο και πολλά άλλα ώστε να του δώσουν την τελική μορφή που δεν είναι βέβαια μόνο η ορατή, η αισθητή», λέει χαρακτηριστικά.

Στις Βιτρίνες ο περαστικός θα δει γλυπτά, που η καλλιτέχνιδα δημιούργησε με σκοπό να φορεθούν. «Ο θεατής δεν αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για κόσμημα. Κάνω αρχικά το γλυπτό και μετά θέλω να αποκτήσει χρηστική αξία ως κόσμημα, που όμως δεν φοριέται σε σημεία που έχουμε συνηθίσει» αναφέρει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, παρουσιάζοντας ένα βραχιόλι ώμου, που εκτίθεται στη συλλογή.

Συμπληρώνει ότι ένα από τα υλικά που της αρέσει με τον τρόπο που «κινείται» στο χώρο, είναι το σύρμα, το οποίο υπάρχει τόσο στα γλυπτά της, όσο και ως αντικείμενο των φωτογραφιών της. «Μου αρέσει να βγάζω εικόνες που υπάρχουν στη φύση, χωρίς να τις επεξεργάζομαι αργότερα για να γίνουν πιο …ωραίες», τονίζει.

Την επιμέλεια των εκθέσεων στις Βιτρίνες Τέχνης του ΟΤΕ έχει ο Γιάννης Αναστασιάδης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις