Θεσσαλονίκη: Έρχονται 100 ηλεκτρικά λεωφορεία – 530 οχήματα κυκλοφορούν τώρα

ΑΠΕ ΜΠΕ Αρχείο

Εκσυγχρονίζεται ο συγκοινωνιακός στόλος στη Θεσσαλονίκη. Εκατό ηλεκτρικά λεωφορεία θα αποκτήσει η πόλη την επόμενη διετία. Σε 530 τα λεωφορεία που θα εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό τις προσεχείς εβδομάδες.

Με στόχο την αποφυγή συνωστισμού σε κρίσιμες λεωφορειακές γραμμές στη Θεσσαλονίκη, ο στόλος των οχημάτων που κυκλοφορούν στη πόλη θα φτάσει στα περίπου 530 οχήματα. Αυτό επισημαίνει ο ΟΣΕΘ, υπενθυμίζοντας ότι πλέον, καθημερινά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης κυκλοφορούν περισσότερα 450 οχήματα (+40%),ενώ τον Δεκέμβριο του 2019 ο αριθμός τους μετά βίας έφτανε τα 320 οχήματα.

Το νέο πρόγραμμα που σχεδιάζει ο ΟΣΕΘ, θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες μετακίνησης του επιβατικού κοινού σχεδόν όλες τις λεωφορειακές γραμμές, με έμφαση σε αυτές που εξυπηρετούν τη Δυτική Θεσσαλονίκη, «όπου εντοπίζονται τα σοβαρότερα προβλήματα», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Ενδεικτικά, προσπάθειες αποσυμφόρησης θα γίνουν – μεταξύ άλλων – για τις γραμμές 19 (Κορδελιό – Ν. Σ. Σταθμός), 20 (Μενεμένη – Αριστοτέλους), 21 (Εύοσμος – Αριστοτέλους), 23 (Ν. Σ. Σταθμός – Συκιές), 25 (Νεάπολη – Βενιζέλου), 26 (Καλλιθέα – Πλατεία Ελευθερίας), 27 (Σταυρούπολη – Πανεπιστήμιο), 29 (Πολίχνη – Αριστοτέλους), 32 (Κάτω Ηλιούπολη – Αριστοτέλους) και 34 (‘Ανω Ηλιούπολη – Αριστοτέλους).

Θεσσαλονίκη: Έρχεται το τέλος του συνωστισμού στα λεωφορεία 

«Σε μεγάλο βαθμό και με τη συνεργασία καταρχάς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, αλλά όλων των εμπλεκόμενων φορέων, πετύχαμε τον στόχο που είχαμε θέσει πριν 13 μήνες για την αύξηση των οχημάτων που εκτελούν συγκοινωνιακό έργο στη Θεσσαλονίκη», επισήμανε ο πρόεδρος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Καλογερούδης, υπογραμμίζοντας ότι «τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ενταχθούν στον ΟΑΣΘ επιπλέον οχήματα, τόσο από τη μίσθωση με leasing, όσο και από το χρησιδάνειο του δήμου Θεσσαλονίκης».

«Με την αύξηση του στόλου είμαστε πλέον σε θέση να προχωρήσουμε σε σχεδιασμό και βελτιώσεις του προγράμματος των δρομολογίων ώστε, όταν θα έχουμε χαλάρωση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας, οι επιβάτες να μην συνωστίζονται», υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Τόσκας.

Διευκρίνισε μάλιστα, «έχουμε το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη και προχωρούμε σε ενέργειες για τις μελέτες ενός ενιαίου, αυτόματου συστήματος κομίστρου, αλλά και για την ένταξη, μετά από πρωτοβουλία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, περί των 100 ηλεκτρικών λεωφορείων μέσα στην επόμενη διετία».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από κινηματογραφική καταδίωξη – Εμβόλισαν περιπολικό

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από κινηματογραφική καταδίωξη – Εμβόλισαν περιπολικό

Kόβουν την ανάσα οι εικόνες από την κινηματογραφική καταδίωξη ενός ημιφορτηγού από ένα περιπολικό στη Θεσσαλονίκη και την προσπάθεια να σταματήσει την πορεία του. Το ... Διαβάστε περισσότερα
Κιλκίς: Κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές – Δύο τάξεις σε καραντίνα

Κιλκίς: Κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές – Δύο τάξεις σε καραντίνα

Συναγερμός στο Κιλκίς λόγω κορονοϊού. Δύο τάξεις του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γουμένισσας μπαίνουν σε καραντίνα, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων σε μαθητές. Όπως αναφέρει το eidisis.gr ... Διαβάστε περισσότερα
Κοζάνη: Επιστολή της ΑΑΔΕ στους δύο υπαλλήλους της ΔΟΥ για την επίθεση με τσεκούρι

Κοζάνη: Επιστολή της ΑΑΔΕ στους δύο υπαλλήλους της ΔΟΥ για την επίθεση με τσεκούρι

Στην αναγνώριση ανδραγαθίας των υπαλλήλων Αλεξάνδρας Μπατσή και Παναγιώτη Παρίση (συμβασιούχου) προχώρησε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής. Στην επιστολή του προς ... Διαβάστε περισσότερα