Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Έτσι άνοιξαν τα εμπορικά καταστήματα – Οι πρώτοι που μπήκαν για να ψωνίσουν

Θεσσαλονίκη: Έτσι άνοιξαν τα εμπορικά καταστήματα – Οι πρώτοι που μπήκαν για να ψωνίσουν

Ρολά σήκωσαν τα εμπορικά καταστήματα, σε όλη τη χώρα από νωρίς το πρωί για να υποδεχθούν πελάτες ξανά, μετά από τρεις ολόκληρους μήνες, στο εσωτερικό τους και να τους εξυπηρετήσουν.

Όπως μπορείτε να δείτε στις χαρακτηριστικες φωτογραφίες του grtimes.gr από την κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης, από νωρίς ξεκίνησαν οι τελευταίες προετοιμασίες στα μαγαζιά αναμένοντας τους πρώτους καταναλωτές. Η κίνηση μέχρι στιγμής είναι χαμηλή, ωστόσο, οι ιδιοκτήτες εκτιμούν ότι θα αυξηθεί σημαντικά εντός της ημέρας.

Ήδη οι πρώτες πελάτες ξεκίνησαν να μπαίνουν σιγά σιγά, κυρίως στα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης και να πραγματοποιούν τις πρώτες τους αγορές.

Το σύνολο των εργαζομένων που επανέρχονται στην εργασία είναι περίπου 140.000 και για τους πελάτες η μετακίνηση θα γίνεται με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα επαναλειτουργεί πλήρως το σύνολο των εμπορικών καταστημάτων, καθώς επίσης τα εμπορικά κέντρα (malls), εκπτωτικά χωριά και εκπτωτικά καταστήματα (outlets). Το ωράριο λειτουργίας τους, όπως και των σούπερ μάρκετ, μπορεί να ξεκινά απ’ τις 7 το πρωί και υποχρεωτικά να τελειώνει στις 8 το βράδυ. Μόνο στις επικίνδυνες επιδημιολογικά περιοχές τα καταστήματα θα ανοίξουν με τη μέθοδο του click away.

Η λειτουργία του συνόλου των εμπορικών καταστημάτων θα γίνεται πλέον κανονικά με μόνο περιορισμό την συνάθροιση εντός του καταστήματος ή του mall κατά αναλογία 1 πελάτης ανά 25 τ.μ., υπολογίζοντας τους κύριους χώρους και όχι αποθήκες κοκ. Ένας περιορισμός μάλιστα που ισχύει πλέον και για τα σούπερ μάρκετ. Σημειωτέο πως ο αριθμός των παρευρισκόμενων υπαλλήλων των καταστημάτων δεν υπόκειται σε περιορισμό.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις