Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Έβαψαν με σπρέι τον Πύργο του Τριγωνίου

Θεσσαλονίκη: Έβαψαν με σπρέι τον Πύργο του Τριγωνίου

Οι δράστες χρησιμοποίησαν σπρέι και άλλαξαν την εικόνα στον Πύργο του Τριγωνίου στη Θεσσαλονίκη. Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό τους…

Άγνωστοι έβαψαν με σπρέι τον Πύργο του Τριγωνίου στην περιοχή της Άνω Πόλης στη Θεσσαλονίκη. Όπως θα δείτε και στο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο TikTok, οι δράστες έγραψαν συνθήματα με κόκκινη μπογιά πάνω στον τοίχο του πύργου και απομακρύνθηκαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Στη βόρεια άκρη του ανατολικού τείχους της Θεσσαλονίκης βρίσκεται ο δεύτερος σημαντικότερος πύργος της πόλης που χτίστηκε στο τέλος του 15ου αιώνα, σχεδόν την ίδια χρονική περίοδο με τον Λευκό Πύργο που κατείχε τη νότια άκρη του.

Τα δύο φρούρια έχουν εντυπωσιακές αρχιτεκτονικές και μορφολογικές ομοιότητες, με τη διαφορά στον τρόπο που θεμελιώνεται ο πύργος του Τριγωνίου στο κατηφορικό έδαφος της Άνω Πόλης. Οι εικόνες ντροπής που άφησαν πίσω τους οι δράστες, κάνουν τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου.

@tripsanisphotography1974 πόσο κρίμα😢😢 δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψεις την βεβήλωση του μνημείου που υπέστη εμβληματικός πύργος του τριγωνίου #tripsanisphotography #tripsanis #greektiktok #tiktokgreece #tripsanistiktok #viral #fyp #fy #photoshooting #φωτογραφιση #βεβήλωση #μνημείο #ντροπη #φωτογραφος #φωτογραφια #θεσσαλονικη #θεσσαλονίκη #θεσσαλονικηφωτογραφος ♬ πρωτότυπος ήχος – tripsanis photography 1974

Σύμφωνα με τους ιστορικούς, ο κυκλικός πύργος αντικατέστησε παλιότερο τετράπλευρο πύργο που τον ενσωμάτωσε στη νέα μορφή του. Εκτός από το βυζαντινό όνομα, ονομαζόταν και “πύργος της αλύσεως”, “Τζιντζιρλή κουλέ” και “Κουσακλή κουλέ”.

Μετά τον 18ο αιώνα ο πύργος του Τριγωνίου, λόγω της οχυρής δόμησής του, χρησίμευε για την αποθήκευση πυρίτιδας και όπλων. Ο χώρος μπροστά στην πύλη του πύργου είναι διάσημος τόπος θέας, καθώς από ‘κει απολαμβάνει κανείς το πανόραμα της πόλης και του Θερμαϊκού έως τον Όλυμπο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις