Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Έβαζαν χέρι σε τραπεζικές θυρίδες – Έτσι έκλεψαν λίρες, ρολόγια, χρήματα και χρυσαφικά!

Θεσσαλονίκη: Έβαζαν χέρι σε τραπεζικές θυρίδες – Έτσι έκλεψαν λίρες, ρολόγια, χρήματα και χρυσαφικά!

Υπάλληλοι της τράπεζας συνόδευσαν τους δικαιούχους στην τραπεζική τους θυρίδα. Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται…

Μετά από πολύμηνες έρευνες, αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη εξιχνίασαν υπόθεση υπεξαίρεσης από τραπεζικές θυρίδες σε υποκατάστημα στο κέντρο της πόλης. Όπως ανακοινώθηκε, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς σε βάρος έξι υπαλλήλων, ηλικίας 61 έως 64 ετών για υπεξαίρεση στην υπηρεσία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι, εργαζόμενοι σε τραπεζικό υποκατάστημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και εκμεταλλευόμενοι την πρόσβασή τους σε τραπεζικές θυρίδες, κατά τα έτη 1999 έως 2016, αφαίρεσαν χωρίς ίχνη παραβίασης της κλειδαριάς, από το εσωτερικό εννιά τραπεζικών θυρίδων, τις οποίες είχαν μισθώσει συνολικά 13 άτομα, πλήθος από χρυσές λίρες Αγγλίας, ρολόγια και χρυσαφικά συνολικής αξίας 2.676.500 ευρώ, το συνολικό χρηματικό ποσό των 100.000 ευρώ και των 3.196 δολαρίων Η.Π.Α.

Η αποκάλυψη της αλήθειας

Η υπόθεση ξεκίνησε στο τέλος του 2013, όταν υποβλήθηκαν μηνύσεις σε διαφορετικά αστυνομικά τμήματα από ανθρώπους που διαπίστωσαν ότι έλειπαν τιμαλφή, χρυσαφικά, χρήματα, κ.α. από τις θυρίδες που διατηρούσαν στο ίδιο υποκατάστημα. Η προκαταρκτική εξέταση ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2014. Ύστερα από σχεδόν δύο χρόνια έρευνας της αστυνομίας η δικογραφία με το προανακριτικό υλικό διαβιβάστηκε τον Μάιο του 2016 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ζήτησε να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου.

Τον Μάρτιο του 2018 με παραγγελία του Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς Θεσσαλονίκης ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε ειδικό ανακριτή διαφθοράς. Ανάμεσα στους κατηγορούμενος ήταν ο διευθυντής, ο προϊστάμενος και υπάλληλοι αρμόδιοι για τη φύλαξη των κλειδιών στις θυρίδες θησαυροφυλακίου στο τραπεζικό υποκατάστημα.

Σημειώνεται ότι με την υπ’ αριθμόν 4211/2016 απόφαση του, το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης δικαίωσε τους ιδιοκτήτες θυρίδας υποχρεώνοντας την τράπεζα να πληρώσει συνολικό χρηματικό ποσό 121.000 ευρώ που ισούται με την αξία περισσότερων από 118 κοσμημάτων, χρυσών νομισμάτων και άλλων πολύτιμων αντικειμένων.

Πηγή: dailythess.gr, voria.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις