Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: «Έχω μετανιώσει και ζητώ από το Θεό να με συγχωρέσει», λέει στο newsit.gr η 55χρονη καθαρίστρια για τις κλοπές σε επώνυμα καταστήματα

Θεσσαλονίκη: «Έχω μετανιώσει και ζητώ από το Θεό να με συγχωρέσει», λέει στο newsit.gr η 55χρονη καθαρίστρια για τις κλοπές σε επώνυμα καταστήματα

Καθαρίστριες κατηγορήθηκαν και καταδικάστηκαν γιατί έκλεβαν ρούχα από επώνυμα καταστήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η μία από τις 4 γυναίκες λίγο μετά την αποφυλάκισή της μιλάει στο newsit.gr και περιγράφει όσα έγιναν. 

Οι τέσσερις καθαρίστριες δούλευαν σε συνεργείο καθαρισμού και καθάριζαν γνωστά καταστήματα ρούχων της οδού Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Δεκέμβριο του 2021, όταν οι καθαρίστριες, τελειώνοντας τη βάρδιά τους, συνελήφθησαν, έχοντας στην κατοχή τους σακούλες με ρούχα, λευκά είδη και φο μπιζού που αποτελούσαν τη λεία τους.

Η δράση τους είχε ξεκινήσει τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Έγιναν αντιληπτές, όταν οι υπεύθυνοι των καταστημάτων διαπίστωσαν ότι παρουσιάζονται σημαντικές ελλείψεις στα εμπορεύματα των καταστημάτων.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι 4 γυναίκες φαίνεται πως δρούσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ δούλευαν και τα καταστήματα ήταν κλειστά. Σε έρευνα που ακολούθησε στην ταράτσα μίας εκ των 4 γυναικών βρέθηκαν εμπορεύματα αξίας σχεδόν 30.000 ευρώ, την κλοπή των οποίων αποδέχθηκε και η ίδια.  Η 55χρονη αυτή γυναίκα, συνελήφθη και ήταν η μόνη εκ των 4 τεσσάρων που προφυλακίστηκε. 

Η ίδια, που αποφυλακίστηκε χθες Τρίτη 31/10, μιλάει στο newsit.gr και περιγράφει όσα έγιναν: «Όλα τα έκανα λόγω της ανέχειας. Ήμουν σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση. Είχε πεθάνει ο σύζυγός μου και τα δύο παιδιά μου μένουν μόνιμα στο εξωτερικό. Εγώ ήμουν στη Θεσσαλονίκη και έκανα δύο δουλειές για να ζήσω. Έχω μετανιώσει για αυτό που έκανα. Προσπαθώ να το ξεπεράσω και ζητάω από τον Θεό να με συγχωρέσει.

Δεν άξιζε σε μένα να κάνω κάτι τέτοιο. Έβλεπα ότι έκλεβαν και οι άλλες γυναίκες και είπα να το κάνω και εγώ. Και δεν τις είδα μια φορά να κλέβουν. Τις είδα πολλές φορές. Δεν είχα σκοπό να τα πουλήσω αυτά που έκλεβα. Τα έπαιρνα για μένα, για την κόρη μου, για τους ανθρώπους μου. Τα έβαζα στην ταράτσα του σπιτιού μου, γιατί δεν είχαν χώρο οι ντουλάπες μέσα στο σπίτι. Πλέον δεν μπορώ να συγχωρέσω τον εαυτό μου για αυτό που έκανα και δεν θα το ξανακάνω ποτέ».

Οι 4 καθαρίστριες καταδικάστηκαν από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε κάθειρξη 5 ετών. Και στις 4 αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και αφέθηκαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους ενόψει της δευτεροβάθμιας δίκης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις