Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Φοιτητές και φοιτήτριες έστρωσαν τραπέζι στο δημαρχείο με παραδοσιακές συνταγές (Φωτό)!

ΦΩΤΟ από το thestival.gr
ΦΩΤΟ από το thestival.gr

Ένα δείπνο διαφορετικό από άλλα, με πιάτα από την διεθνή κουζίνα, μαγειρεμένα από τα χέρια ξένων φοιτητών που σπουδάζουν στη Θεσσαλονίκη…

είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν χθες το βράδυ (29-11-2015) στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης. Με πρωτοβουλία των Συλλόγων Φοιτητών Erasmus των τριών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της πόλης, διοργανώθηκε στο φουαγιέ του δημαρχείου, International Dinner και οι φοιτητές κάθε χώρας, παρουσίασαν παραδοσιακές συνταγές από τις πατρίδες τους.

ΦΩΤΟ από thestival.gr

ΦΩΤΟ από thestival.gr

ΦΩΤΟ από thestival.gr

Οικοδεσπότες ήταν οι Έλληνες φοιτητές οι οποίοι υποδέχτηκαν τους ξένους συναδέλφους τους με πολλά καλούδια. Μουσακάς, τηγανιά κοτόπουλο, σπανακόρυζο, γεμιστά, ήταν ορισμένα από τα πιάτα που προσφέρθηκαν στους καλεσμένους, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει και το αγαπημένο των ξένων τζατζίκι, το οποίο συνόδευε τα τηγανητά κολοκυθάκια. Και για γλυκό, μελομακάρονα, μηλόπιτα, κορμός και χαλβάς.

Τα τραπέζια στρώθηκαν με μεράκι και οι επιλογές που είχαν οι επισκέπτες ήταν πολλές. Λουκάνικα και παραδοσιακά μακαρόνια από πατάτα με κασέρι, στο σταντ της Γερμανίας, αλμυρά και γλυκά κέικ στον πάγκο της Τσεχίας, ζυμαρικά και σισιλιάνικο ψωμί στο τραπέζι της Ιταλίας, τορτίγιες και σανγκρία στη γωνιά της Ισπανίας, ντολμαδάκια και μαντί στο σταντ των Τούρκων φοιτητών, μπριός και κρέπες στο τραπέζι της Γαλλίας, λαβάς και λαχματζούν στο σταντ της Αρμενίας.

Οι Σύλλογοι Φοιτητών Erasmus της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι διοργάνωσαν κι αυτή τη γιορτή, είναι μέλη του Δικτύου Φοιτητών Erasmus (ESN), της μεγαλύτερης εθελοντικής, φοιτητικής οργάνωσης στην Ευρώπη.

Πηγή: thestival.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε