Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε σχολικό λεωφορείο

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε σχολικό λεωφορείο
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Φωτιά ξέσπασε σε σχολικό λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη. Στο σημείο περιπολικά και πυροσβεστικά οχήματα…

Η φωτιά στο σχολικό λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη, εκδηλώθηκε την ώρα που αυτό ήταν γεμάτο ανήλικα παιδιά που πήγαιναν στο σχολείο τους. Κάτω από συνθήκες που μένει να αποσαφηνιστούν, το όχημα τυλίχθηκε στις φλόγες αλλά ευτυχώς δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός. Ο οδηγός σταμάτησε έγκαιρα και το λεωφορείο εκκενώθηκε ταχύτατα. Τα παιδιά και οι συνοδοί βγήκαν με ασφάλεια και παρέμειναν σε απόσταση ασφαλείας. Πολύ γρήγορα ξεκίνησε στο σημείο η επιχείρηση κατάσβεσης.

Όλα δείχνουν πως η φωτιά στο σχολικό λεωφορείο προκλήθηκε από μηχανική βλάβη. Ο οδηγός κατάλαβε τι επρόκειτο να συμβεί όταν είδε να βγαίνουν οι πρώτοι καπνοί. Η δική του αντίδραση ήταν αυτή που ουσιαστικά αποσόβησε τα χειρότερα. Χωρίς να χάσει χρόνο άναψε τα alarm και σταμάτησε στην άκρη του δρόμου. Τα παιδιά ξεκίνησαν να κατεβαίνουν και έτσι όταν το όχημα τυλίχθηκε στις φλόγες, μέσα ευτυχώς δεν υπήρχε κανένα άτομο.

Ειδικότερα, αναστάτωση επικράτησε λίγο μετά τις 08.00 καθώς κάτω από άγνωστα αίτια ξέσπασε φωτιά σε σχολικό λεωφορείο, μέσα στο οποίο επέβαιναν παιδιά. Το όχημα βρισκόταν στην περιφερειακή οδό με κατεύθυνση προς δυτικά, μετά τον κόμβο Κατσιμίδη.

Το όχημα ακινητοποιήθηκε και εκκενώθηκε. Τα παιδιά έχουν απομακρυνθεί και βρίσκονται πίσω από τις προστατευτικές μπάρες επί της περιφερειακής οδού.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το λεωφορείο ανήκει σε ιδιωτικό σχολείο και πως τα παιδιά έχουν βγει και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο. Στην επιχείρηση κατάσβεσης παίρνου μέρος 8 πυροσβέστες με 3 οχήματα. Στο σημείο βρίσκονται και περιπολικά της αστυνομίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις