Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου, στην πνευμονολογική κλινική

Θεσσαλονίκη: Φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου, στην πνευμονολογική κλινική

Φωτιά έχει ξεσπάσει στο νοσοκομείο Παπανικολάου στην Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα στην πνευμονολογική κλινική covid.

Η φωτιά έχει ξεσπάσει από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, και έχει σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική, που έχει σπεύσει στο σημείο με 11 οχήματα και 30 πυροσβέστες.

Υπάρχουν φόβοι για εγκλωβισμένους ασθενείς και προσωπικό, ενώ η πτέρυγα εκκενώνεται.

«Έχει πολύ καπνό, αποπνικτική η ατμόσφαιρα»

Διευθυντής Πνευμονολικού Τμήματος νοσοκομείου Παπανικολάου, Αδαμάντιος Φλώρος, μιλώντας στο newsit.gr ανέφερε πως «η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 9. Ήμουν στο γραφείο μου και άκουσα μία γιατρό να φωνάζει φωτιά φωτιά. Ήρθε και με ειδοποίησε και ενημέρωσα τη διεύθυνση. Έχει πάρα πολύ καπνό. Δεν μπορείς καθόλου να κυκλοφορήσεις στους διαδρόμους. Είναι μεγάλη η φωτιά. Είναι αποπνικτική η κατάσταση.

Στο γραφείο μου χρειάστηκε να βάλω πανιά στις χαραμάδες από την πόρτα για να μην μπει ο καπνός μέσα. 2-3 ασθενείς με σοβαρά προβλήματα αναγκαστήκαμε να τους βγάλουμε έξω. Πληροφορήθηκα ότι η φωτιά ξεκίνησε απ’ο συγκεκριμένο θάλαμο, από κάποιον ασθενή. Ήρθε μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής και θα δούμε τώρα πως ακριβώς ξεκίνησε. Το θέμα είναι ότι το κτίριο αυτό είναι παλιό και δεν είναι κατάλληλο για τέτοιες καταστάσεις, όμως αυτό είναι θέμα της πολιτείας».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις