Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Φωτίστηκε το Μέγαρο Μουσικής για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση

Θεσσαλονίκη: Φωτίστηκε το Μέγαρο Μουσικής για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση
ΦΩΤΟ ThessToday

Με έναν εντυπωσιακό φωτισμό άλλαξε η όψη του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης το βράδυ της Δευτέρας 17 Μαΐου, συμβολική ημερομηνία των 200 χρόνων από την κήρυξη της επανάστασης του 1821 στη Μακεδονία, αναδεικνύοντας παράλληλα την ομορφιά του παραλιακού μετώπου.

Κατά τη διάρκεια των έργων, με προϋπολογισμό 7.000 ευρώ, επισκευάστηκε το δίκτυο, αφού οι ενεργοβόροι λαμπτήρες αντικαταστάθηκαν με λάμπες Led, χαμηλού κόστους και ενεργειακού αποτυπώματος φιλικού προς το περιβάλλον. Σύμφωνα με το ThessToday, ο επετειακός φωτισμός θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Μαΐου και στη συνέχεια θα αντικατασταθεί από τον αρχιτεκτονικό.

Ο πρόεδρος του ΟΜΜΘ, Βασίλης Γάκης δήλωσε: «Σήμερα είναι μια μεγάλη στιγμή για όλους εμάς του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Μετά από πάρα πολλά χρόνια φωταγωγούνται οι όψεις του Μεγάρου, φωτίζεται ακόμη περισσότερο το παραλιακό μέτωπο της πόλης. Επιλέξαμε για αυτή την πραγματικά μεγάλη και ξεχωριστή στιγμή τη 17η Μαΐου. Είναι η μέρα έναρξης της επανάστασης του 1821 στη Μακεδονία, είναι ένας συμβολικός τρόπος να αποδώσουμε φόρο τιμής στους χιλιάδες που αγωνίστηκαν στη Μακεδονία και δυστυχώς δεν είναι γνωστή η συμμετοχή των Μακεδόνων στην επανάσταση του 1821. Από εκεί και πέρα τύχη αγαθή θέλει, να φωταγωγούμε το μέγαρο, με το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου, κάτι το οποίο νομίζω θα ομορφύνει ακόμη περισσότερο την πόλη μας και θα δώσει μια πιο σωστή εικόνα για τη Θεσσαλονίκη».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις