Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: «Φρούριο» ξανά το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Θεσσαλονίκη: «Φρούριο» ξανά το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Υπό το φόβο νέων επεισοδίων από ακροδεξιούς, το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης θυμίζει και σήμερα (01.10.2021) πραγματικό… φρούριο, με ΜΑΤ και αστυνομία παντού!

Οι εικόνες από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης είχε χαρακτηριστικές: κλούβες της αστυνομίας, ΜΑΤ, περιπολικά να κλείνουν δρόμους. Και οι αστυνομικοί δεν αφήνουν να περάσει κανείς που να μην έχει να κάνει με το σχολείο. Αν δεν είναι δηλαδή, μαθητής, καθηγητής ή γονιός, δεν περνάει! 

Σε εκπροσώπους της Ομοσπονδίας γονέων και κηδεμόνων και μέλη της ΕΛΜΕ που θέλησαν να περάσουν, δεν τους επετράπη, κάτι που προκάλεσε μικροένταση. 

Και όλα αυτά για να μην εμφανιστούν ξανά οι ακροδεξιοί της Χρυσής Αυγής που την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη (29.09.2021) προκάλεσαν σοβαρά επεισόδια, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν μαθητές.

Μαυροφορεμένα άτομα, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους που χαιρετούσαν ναζιστικά, μπήκαν στο σχολείο και από εκεί πέταξαν βόμβες μολότοφ, πέτρες και ξύλα σε μέλη φοιτητικών συλλόγων που έκαναν αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το σχολείο.

Από την περασμένη Τετάρτη όταν και έγιναν τα πιο σοβαρά επεισόδια με τους χρυσαυγίτες, η αστυνομία καθημερινά αποκλείει τους δρόμους γύρω από το σχολείο για να μην επαναληφθούν τα έκτροπα.

Μαθητές στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης έχουν καταγγείλει άτομα από τον ακροδεξιό χώρο που εκφοβίζουν όσους δεν συμφωνούν μαζί τους και δέρνουν μαθητές.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις