Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Φρούριο το ΑΠΘ ενόψει 17 Νοέμβρη! Οι θέσεις που πήραν οι αστυνομικοί (Φωτό)

Θεσσαλονίκη: Φρούριο το ΑΠΘ ενόψει 17 Νοέμβρη

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη ενόψει της αυριανής επετείου του Πολυτεχνείου.

Όπως μπορείτε να δείτε στις χαρακτηριστικες φωτογραφίες του grtimes.gr, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται ακροβολισμένες σε κομβικά σημεία περιμετρικά του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εισόδου ατόμων στις εγκαταστάσεις και διεξάγοντας παράλληλα προληπτικούς ελέγχους.

Αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, όπως της ομάδας «ΔΡΑΣΗ», ΔΙ.ΑΣ. και Άμεσης Δράσης συμμετέχουν στη φύλαξη του ιδρύματος ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου αλλά και της προαναγγελίας εκδηλώσεων από φορείς, πολιτικά κόμματα, της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Την ίδια ώρα διενεργούνται έλεγχοι σε πεζούς και οχήματα για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού, ενώ κλούβες των ΜΑΤ βρίσκονται σταθμευμένες σε διάφορα σημεία. 

Θυμίζουμε ότι η απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για απαγόρευση των συναθροίσεων από τέσσερα άτομα και πάνω έχει προκαλέσει αντιδράσεις, και έχει αυξήσει και το επίπεδο «συναγερμού».

Παράλληλα, οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ, αποφάσισαν το πανεπιστήμιο να παραμείνει κλειστό σήμερα 16 και και αύριο 17 Νοεμβρίου, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού που δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση εκδηλώσεων μνήμης για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις