Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση 104 μηνών σε ημίγυμνο με καραμπίνα – “Θα πεθάνετε όλοι, Φαρ Ουέστ”

Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση 104 μηνών σε ημίγυμνο με καραμπίνα – “Θα πεθάνετε όλοι, Φαρ Ουέστ”
Intime Αρχείο

Συνολική ποινή φυλάκισης 104 μηνών επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο σε έναν 37χρονο στη Θεσσαλονίκη ο οποίος βγήκε στο δρόμο, φορώντας μόνο το εσώρουχό του και κρατώντας κυνηγητική καραμπίνα σημάδευε πολίτες και αστυνομικούς.

Ο 37χρονος – γνωστός στις διωκτικές αρχές στη Θεσσαλονίκη – κρίθηκε ένοχος για απειλή και βία κατά υπαλλήλων, κατά συρροή, απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ η έφεση που άσκησε δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής και οδηγήθηκε στη φυλακή.

“Ήταν έξω από την αυλή του σπιτιού και μας σημάδευε με το όπλο. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο έριξαν δύο προειδοποιητικές βολές στον αέρα. Του έλεγαν «πέτα το όπλο» και αυτός γελούσε” ανέφερε ένας μάρτυρας, ο οποίος κατάφερε να φωτογραφήσει τον δράστη.

Άλλη μάρτυρας κατέθεσε ότι, κατά τη διάρκεια του περιστατικού, ο 37χρονος φώναζε :”Θα πεθάνετε όλοι, θα σας σκοτώσω” και “θα δείτε τι θα γίνει όταν έρθουν τα μολύβια… Φαρ Ουέστ”.

Θεσσαλονίκη: Η περιπετειώδης σύλληψη 

Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς που επιλήφθηκαν του περιστατικού κατέθεσε ότι “ο ίδιος μας απασχόλησε ξανά, όταν προκάλεσε επεισόδιο σε φαρμακείο, στην κεντρική πλατεία της Καλλικράτειας. Γνωρίζαμε ότι έχει βαρύ ποινικό μητρώο ενώ στο παρελθόν κυκλοφορούσε με τσεκούρι κι ένα μεγάλο μαχαίρι. Πήγαμε για έλεγχο υψηλού κινδύνου και όταν φτάσαμε επέδειξε τρομερή ψυχραιμία. Είχε τατουάζ και φορούσε μόνο ένα μαύρο εσώρουχο ή μαγιό. Δεν μας υπολόγιζε, μας σημάδευε με την καραμπίνα. Εμείς καλυφθήκαμε πίσω από το περιπολικό”.

Ο μάρτυρας συμπλήρωσε ότι ο κατηγορούμενος “στη συνέχεια αποχώρησε, μπήκε στο σπίτι του και άφησε την καραμπίνα έξω από την πόρτα. Πήρε τηλέφωνο σε κάποιον και έλεγε “παίζω με το όπλο, φέρε μπύρες”.

Ο 37χρονος κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας καθόταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου φορώντας χειροπέδες πισώπλατα, ήταν αμίλητος με σκυμμένο το κεφάλι, ενώ κάποια στιγμή φαινόταν να κοιμάται.

Όταν έφτασε η ώρα της απολογίας του και ρωτήθηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου αν έχει να πει κάτι , ξεστόμισε μόνο τη λέξη “αθώος”…

πηγή: grtimes.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις