Δευτέρα, 15 Απρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Γνωρίστε την γλυκιά ποδηλάτισσα που παίρνει ένα ευρώ για κάθε χιλιόμετρο που διανύει

Θεσσαλονίκη: Γνωρίστε την γλυκιά ποδηλάτισσα που παίρνει ένα ευρώ για κάθε χιλιόμετρο που διανύει

Πετάλι για το περιβάλλον, διανύοντας 8.000 χιλιόμετρα, κάνει από τον περασμένο Ιούλιο η Marta Vázquez με αφετηρία την επαρχία Huelva της Ισπανίας και τέρμα την Κωνσταντινούπολη. Ολιγοήμερη στάση πραγματοποιεί αυτές τις μέρες στη Θεσσαλονίκη όπου φιλοξενείται από μέλη του κοινωνικού χώρου «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» που στηρίζουν την πρωτοβουλία της…

«Τον Αύγουστο του 2020 μια καταστροφική πυρκαγιά κατέστρεψε 15.000 εκτάρια δάσους στην καρδιά της επαρχίας Huelva, κοντά στο μέρος που μεγάλωσα. Η φωτιά ξεκίνησε στο μικρό χωριό των 100 κατοίκων Cueva de la Mora που ανήκει στον δήμο Almonaster la Real» ανέφερε η ποδηλάτισσα η οποία ξεκίνησε το ταξίδι της με στόχο την αναδάσωση της περιοχής.

«Αποφάσισα να ξεκινήσω μόνη αυτό το ταξίδι με το ποδήλατο, με στόχο να συγκεντρώσω 8.000 ευρώ- όσα και τα χιλιόμετρα- που θα διατεθούν για δράσεις αναδάσωσης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, σε συνεργασία με τους πληγέντες της επαρχίας Huelva» λέει η κ.Vázquez η οποία πέρασε ποδηλατώντας από Γαλλία, Ιταλία, Σλοβενία, Κροατία και Μαυροβούνιο και μπήκε από την Αλβανία στην Ελλάδα.

Η ίδια δηλώνει ότι σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού της δεν φοβήθηκε ποτέ, καθώς συνάντησε ανθρώπους φιλόξενους, οι οποίοι ήθελαν να τη βοηθήσουν σε ό,τι χρειαζόταν. Σε λίγες μέρες θα αναχωρήσει από τη Θεσσαλονίκη με τελικό προορισμό την Κωνσταντινούπολη όπου φιλοδοξεί να φτάσει σε περίπου 3 βδομάδες.

Το περιβαλλοντικό της ταξίδι χρηματοδοτείται μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας και τα χρήματα που συγκεντρώνονται θα διατεθούν για την κατασκευή και εξοπλισμό ενός δασικού φυτώριου στην πληγείσα περιοχή της Ισπανίας όπου θα καλλιεργούνται φυτά για αναδασώσεις.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις