Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Γρίφος η αιτία θανάτου της 3χρονης – Τι έδειξε η νεκροψία

Θεσσαλονίκη: Γρίφος η αιτία θανάτου της 3χρονης – Τι έδειξε η νεκροψία

Αναπάντητα παραμένουν ακόμα και σήμερα τα ερωτήματα που έχουν προκύψει από τον θάνατο του 3χρονου κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη. Την ώρα που ο γρίφος παραμένει άλυτος, η οικογένεια ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει για πάντα το κορίτσι.

Η οικογένεια του κοριτσιού έχει ορίσει δικηγόρο αλλά και τεχνική σύμβουλο που μαζί θα προσπαθήσουν να ρίξουν φως στην υπόθεση και στα αίτια που, ενδεχομένως, οδήγησαν στο θάνατο το παιδί.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας, Κατερίνα Αποστολίδου, το παιδί δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας. Οι γονείς ανέφεραν ότι σε μια τυχαία διερεύνηση για αντισώματα covid το κοριτσάκι βρέθηκε θετικό, ενώ σημειώνεται πως τα συμπτώματα που παρουσίασε είχαν κοινά χαρακτηριστικά με τη νόσο Kawasaki, ωστόσο η διερεύνηση της δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Η αιτία εισαγωγής του παιδιού στο νοσοκομείο ήταν ένα πρήξιμο στον αστράγαλο και ένας πόνος στο χέρι…

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε χθες (Τρίτη 3 Μαΐου) στην ιατροδικαστική υπηρεσία του ΑΠΘ, δεν βρέθηκε σαφής αιτία θανάτου, όμως διαπιστώθηκε πνευμονικό και εγκεφαλικό οίδημα στη σορό του παιδιού, ενώ αναμένονται αποτελέσματα και από τις ιστολογικές εξετάσεις, που ίσως να βοηθήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σήμερα η κηδεία στην Αιτωλοακαρνανία

Μέρα πένθους είναι σήμερα για το χωριό Κομπώτη Αιτωλοακαρνανίας, τόπο καταγωγής της οικογένειας. Σήμερα το μεσημέρι στις 14:00 αναμένεται να τελεστεί η Εξόδιος Ακολουθία στον ιερό ναό του χωριού, ενώ φίλοι και συγγενείς θα πουν το τελευταίο αντίο στην 3χρονη Κατερίνα που έφυγε από τη ζωή τόσο άδικα.

Όσοι γνώρισαν το μικρό κορίτσι δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν πως χάθηκε τόσο ξαφνικά από τη ζωή, την ίδια στιγμή που η οικογένεια της, γεμάτη πόνο και αγωνία, αναζητά ακόμα απαντήσεις.

Παρέμβαση Πλεύρη

Παράλληλα χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε και από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, διενέργεια έρευνας για τις συνθήκες νοσηλείας στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου που νοσηλεύτηκε το κοριτσάκι για δέκα μέρες πριν μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου και κατέληξε.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις