Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Η Cadillac του Ωνάση και οι Mercedes που άφησαν εποχή δίπλα σε μια εκπληκτική Jaguar

Θεσσαλονίκη: Η Cadillac του Ωνάση και οι Mercedes που άφησαν εποχή δίπλα σε μια εκπληκτική Jaguar

Λιμουζίνες μιας άλλης εποχής εντυπωσιάζουν στη Θεσσαλονίκη. Το περίπτερο Philoxenia 2021 στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, μαγνητίζει τα βλέμματα μικρών και μεγάλων…

Αναμφίβολα το πιο θεαματικό περίπτερο στη Philoxenia 2021 στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι αυτό της “Classic Cars” εκεί που οι επισκέπτες θα δουν πέντε πανέμορφα κλασικά αυτοκίνητα περασμένων δεκαετιών. Και τα πέντε κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του ’60 και μέχρι σήμερα γίνονται εργασίες συντήρησής τους, οι οποίες είναι ιδιαίτερα ακριβές.

Ήταν μάλιστα αυτοκίνητα που κυκλοφορούσαν στην Ελλάδα, με εγχώριες πινακίδες αλλά ήταν πολύ ακριβά για τον μέσο οδηγό. Η μαύρη Cadillac Fleetwood είναι λιμουζίνα ιδιοκτησίας του Αριστοτέλη Ωνάση. Κατασκευάστηκε το 1959 και έχει 6.400 κυβικά και “μαγνητίζει” τα βλέμματα όλων των επισκεπτών.

Το κόκκινο κάμπριο είναι η Mercedes SL 190. Η κατασκευή του έγινε το 1955 και έχει 1.897 κυβικά. Η δεύτερη Mercedes, χρώματος ασημί, είναι το μοντέλο W 111 Cabrio 300 και τα κυβικά του οχήματος υπολογίζονται περίπου στα 2.700.

Η τρίτη και τελευταία Mercedes που θα δείτε στην Έκθεση είναι μοντέλο του 1967. Η πλήρης ονομασία του μοντέλου είναι “W 113 Pagoda“. Γερμανικής κατασκευής, όπως και οι άλλες δύο Mercedes, έχει 2,778 κυβικά. Τέλος έχουμε και την Αγγλικής κατασκευής Jaguar E Type S1 του 1961 με 3,781 κυβικά.

Μία επίσκεψη που αξίζει για κάθε λάτρη του αυτοκινήτου, ιδίως του κλασικού. Να σημειωθεί πως οι επισκέπτες μπορούν να μπουν εντός του αυτοκινήτου στη θέση του οδηγού για να ζήσουν έστω και λίγο την επιθυμία τους.

Η Philoxenia 2021 και Hotelia 2021 άνοιξαν τις πύλες τους χθες το απόγευμα στο κοινό. Οι εκθέσεις θα είναι διαθέσιμες για το κοινό μέχρι την Κυριακή το βράδυ με ελεύθερη είσοδο. Υποχρεωτική είναι η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού/νόσησης ή αρνητικού τεστ κορονοϊού. Δείτε το βίντεο του thestival.gr, με τα κλασικά αυτοκίνητα:

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις