Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Η κατάθεση του γιατρού που κατηγορείται για τον θάνατο 24χρονου υπέρβαρου σε χειρουργείο

Θεσσαλονίκη: Η κατάθεση του γιατρού που κατηγορείται για τον θάνατο 24χρονου υπέρβαρου σε χειρουργείο

«Σίγουρα το χειρουργείο έπαιξε κάποιο ρόλο στο αποτέλεσμα. Η επιδείνωση ήρθε λίγες ώρες μετά την επέμβαση» ανέφερε στην απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ο γιατρός της χειρουργικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, ο οποίος κατηγορείται για τον θάνατο 24χρονου υπέρβαρου, έπειτα από χειρουργική επέμβαση.

Ο ίδιος τόνισε πως ήταν σε διαγνωστικό αδιέξοδο, και για αυτό δεν ενήργησε νωρίτερα, παρόλο που έβλεπε την κατάσταση υγείας του ασθενούς να χειροτερεύει. «Έπειτα από πολλές εξετάσεις είχαμε αδιέξοδο. Λέγαμε είχε και δεν είχε εμβολή. Σε όλη αυτή τη περίοδο, εγώ προσωπικά ήθελα να φύγει ο ασθενής και να διακομισθεί στο Διαβαλκανικό, όπου και έγινε η επέμβαση. Αρχικά, μίλησα με τον πρώτο κατηγορούμενο και του εξήγησα ότι εμείς δεν μπορούμε να τον μεταφέρουμε με ασφάλεια, και του είπα να αποφασίσει αυτός. Ζύγισα τις πιθανότητες και πραγματικά ήμουν σε αδιέξοδο».

Ακολούθως, σχολίασε τον τρόπο σκέψης του και τον λόγο που δεν προέβη στο χειρουργείο όπως αρχικά ήθελε ώστε να ανακουφισθει ο 24χρονος. «Στο συμβούλιο που είχαμε μαζί με τους άλλους γιατρούς και τον διευθυντή, οι απόψεις ήταν αντίθετες. Δεν με άφησαν να «ανοίξω» εκ νέου τον άρρωστο. Την τελική απόφαση δεν την πήρα εγώ, αλλά ο συντονιστής διευθυντής».

Υπογράμμισε πως το ιατρικό δυναμικό εξέτασε πολύπλευρα τον ασθενή, ώστε να αποκλειστούν τυχόν λοιμώξεις και επιπλοκές. «Προσπαθούσαμε να ελέγξουμε τα πάντα. Από το μυαλό μου περνούσαν όλα, οτιδήποτε μπορεί να σκεφτεί κανείς. Όταν ακυρώθηκε η διακομιδή, έψαχνα να βρω τρόπο για να δούμε τι θα γίνει. Ήμουν δίπλα του συνεχώς, δεν έφυγα λεπτό. Η κοιλιά του είχε μη ειδική ευαισθησία, δεν είχε όλα τα συμπτώματα περιτονίτιδας. Ήταν πρησμένη με πολλά υγρά ενώ η οξυγόνωση του ήταν άριστη. Ήταν ένας άρρωστος που εμφανώς είχε κάποιο θέμα» κατέληξε.

Υπενθυμίζεται πως, όπως είχε αποκαλύψει το thesstoday.gr, ο πρώτος κατηγορούμενος έχει ήδη καταδικασθεί αμετάκλητα για το θάνατο μίας 41χρονης μητέρας στη Θεσσαλονίκη, δικάζεται για το θάνατο του 24χρονου Νίκου, ενώ φέρεται ως υπεύθυνος για την απώλεια της 14χρονης Γωγούς από τη Νέα Μηχανιώνα.

Ο ίδιος στην απολογία του ενώπιον του δικαστηρίου αρνήθηκε τις κατηγορίες. Η δίκη θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα, ξεκινώντας με την αγόρευση εισαγγελέα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις