Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Η πτήση επίδειξης του F-16 στην παρέλαση μέσα από το κόκπιτ – Τι έβλεπε ο επισμηναγός Σωτήρης Στράλης [vid]

ΦΩΤΟ από youtube
ΦΩΤΟ από youtube

Το βίντεο κόβει την ανάσα και καθηλώνει. Το F-16 της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων Ζευς, φτάνει στην Θεσσαλονίκη και ο επισμηναγός αρχίζει τους ελιγμούς…

Κόβει την ανάσα το βίντεο μέσα από το κόκπιτ του F16 της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων Ζευς της Πολεμικής Αεροπορίας που πέταξε για άλλη μια χρονιά πάνω από τον ουρανό της Θεσσαλονίκης ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου με αφορμή τη στρατιωτική παρέλαση.Οι εικόνες είναι εντυπωσιακές καθώς το αεροσκάφος με πιλότο τον επισμηναγό Σωτήρη Στράλη πλησιάζει τη Θεσσαλονίκη. Όταν πλέον το μαχητικό αεροσκάφος βρίσκεται πάνω από το σημείο όπου διεξάγεται η παρέλαση, ο επισμηναγός αρχίζει τους εντυπωσιακούς ελιγμούς που καθήλωσαν τόσο όσους παρακολουθούσαν την παρέλαση από τη Θεσσαλονίκη όσο και από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες. Το F16 κάνει ανάποδούς ελιγμούς, ανεβαίνει κατακόρυφα προς τον ουρανό και κατεβαίνει κατακόρυφα προς το έδαφος. Για περίπου 3,5 λεπτά όσοι παρακολουθούν το βίντεο παίρνουν μια μικρή γεύση από την αδρεναλίνη που νοιώθει ο πιλότος που επιχειρεί αυτές τις μανούβρες.

Μιλώντα στην ΕΡΤ, ο πιλότος που συγκίνησε με το μήνυμα του όλη την Ελλάδα, είπε: “Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι με την ευκαιρία του εορτασμού της επετείου η ελληνική ομάδα αεροπορικών επιδείξεων ήθελε μέσα από την παρουσία της να τονίσει ότι όλο το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων στους δύσκολους καιρούς που ζούμε θα επιτελεί την αποστολή του χωρίς καμία έκπτωση. Όντας Μακεδόνας και βρισκόμενος και πάλι στους ουρανούς της Θεσσαλονίκης, αισθάνθηκα μεγάλη τιμή και περηφάνια να συμμετάσχω στον φετινό εορτασμό. Ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή για μένα και θα ήθελα να πω ότι στο πρόσωπο το δικό μου αντικατοπτρίζεται η προσπάθεια και η πραγματική δυνατότητα που έχει η Πολεμική Αεροπορία να σταθεί στα πόδια της και να επιτελέσει το έργο της. Η αεροπορική επίδειξη που εκτέλεσα είναι ουσιαστικά μια… καλοστημένη χορογραφία με ελιγμούς, που εκτελούνται ανά πάσα στιγμή από αεροπόρους που πετάνε στο Αιγαίο σε αποστολές αναχαίτισης”.

Το αεροσκάφος φέτος απογειώθηκε από την 110 πτέρυγα μάχης για να φτάσει στη Θεσσαλονίκη και να δώσει μια ξεχωριστή παράσταση. Η ομάδα Ζευς που ιδρύθηκε το 2009 το τελευταίο διάστημα ταξίδεψε στο Βέλγιο και την Τσεχία.

Πηγή: seleo.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε