Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που επιχειρηματίας καταδιώκει αυτούς που τον μαχαίρωσαν – Γλίτωσε από θαύμα

Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που επιχειρηματίας καταδιώκει αυτούς που τον μαχαίρωσαν – Γλίτωσε από θαύμα

Από θαύμα σώθηκε ο ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης όταν δέχτηκε επίθεση στο μαγαζί του πριν από 2,5 περίπου χρόνια στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Ο 34χρονος, σήμερα, Γιώργος Καρανικόλας προσπαθεί ακόμα να ξεπεράσει το σοκ και τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε μετά την βίαιη επίθεση που δέχτηκε στο κατάστημά του στη Θεσσαλονίκη.

Όλα έγιναν τα ξημερώματα της 30ης Νοεμβρίου του 2019. Ο 31χρονος τότε, ιδιοκτήτης του καταστήματος ζήτησε να πληρωθεί ο λογαριασμός μιας παρέας οκτώ ατόμων, που έτρωγαν και έπιναν στο κατάστημα του. Τότε άρχισε ένας μεγάλος καυγάς μεταξύ δύο αντρών από την παρέα για το ποιος από τους δύο θα πληρώσει. Ο ιδιοκτήτης παρενέβη λέγοντας πως θα καλέσει την αστυνομία και τότε οι τρεις από την παρέα άρχισαν να ξυλοκοπούν τόσο τον ίδιο, όσο και τη μητέρα του που ήταν παρούσα.

Κάποια στιγμή ο ένας από αυτούς πήγε μέχρι το αυτοκίνητο του, πήρε ένα μαχαίρι και με αυτό χτύπησε τρεις φορές τον 31χρονο τότε άνδρα στη σπλήνα, στον θώρακα και στην ωμοπλάτη. Αμέσως μετά οι δράστες διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση και ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση με εσωτερική αιμορραγία. Χρειάστηκε ένα χειρουργείο και τρεις μήνες αποκατάσταση μέχρι ο επιχειρηματίας να επιστρέψει στην καθημερινότητα του.

Στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το newsit.gr διακρίνεται το αυτοκίνητο των δραστών με το οποίο διέφυγαν μετά το αιματηρό περιστατικό, αλλά και ο 31χρονος που, τραυματισμένος, προσπαθεί να τους σταματήσει.

«Ζω από θαύμα»

Για τη συμμετοχή του στην υπόθεση ταυτοποιήθηκε ένας 28χρονος, ο οποίος κατηγορείται για τη συμμετοχή του στην επίθεση, αλλά και αυτός που τραυμάτισε τον ιδιοκτήτη του καταστήματος με το μαχαίρι και φέρεται να διαφεύγει στην Αλβανία. Ο τρίτος δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει φύγει από την Ελλάδα.

Ο 34χρονος, σήμερα, ιδιοκτήτης του καταστήματος εξηγεί στο newsit.gr πως ακόμα δεν μπορεί να ξεχάσει τα όσα έγιναν: «Ζω κυριολεκτικά από θαύμα. Λίγα εκατοστά παραπέρα να έμπαινε το μαχαίρι, τώρα μπορεί και να μη ζούσα. Έπαθα μεγάλο σοκ. Ακόμα φοβάμαι μην βρεθώ μπροστά σε καυγά. Και ακόμα και σήμερα κάποιες φορές αισθάνομαι πόνους στα χτυπήματα. Θέλω να απονεμηθεί δικαιοσύνη. Η δίκη αναβάλλεται συνεχώς, ενώ οι δύο από αυτούς ακόμα διαφεύγουν».

«Ήταν μία βίαιη επίθεση που ο εντολέας μου θα θυμάται για όλη του τη ζωή. Θα μπορούσε να είναι νεκρός σήμερα για έναν καυγά που έγινε για ασήμαντη αφορμή», αναφέρει στο newsit.gr ο δικηγόρος του 34χρονου Κωνσταντίνος Αμασόγλου.

Ο 28χρονος κατηγορούμενος αρνείται ότι συμμετείχε στο επεισόδιο, σύμφωνα με την απολογία του και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν είχα κανένα λόγο να τραπώ σε φυγή, γιατί δεν συμμετείχα στο περιστατικό του μαχαιρώματος, το οποίο το έμαθα εκ των υστέρων και δεν το είχα αντιληφθεί λόγω της απόστασης που είχαμε μέσα στο μαγαζί. Το έμαθα την επόμενη μέρα από τις ειδήσεις. Εγώ τους άφησα με το αυτοκίνητο μου στις γραμμές στη Νέα Μαγνησία, πήραν ένα ποδήλατο στο χέρι και έφυγαν».

Η δίκη ξεκίνησε πριν από μερικές μέρες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, όμως διεκόπη λόγω παρέλευσης ωραρίου και σήμερα που θα συνεχιζόταν, αναβλήθηκε λόγω προβλημάτων υγείας του δικηγόρου υπεράσπισης.

Άγγελος Λαμπίδης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις