Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που περιπολικό πέφτει πάνω σε περίπτερο – Η περιπέτεια του ιδιοκτήτη – video

Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που περιπολικό πέφτει πάνω σε περίπτερο – Η περιπέτεια του ιδιοκτήτη – video

Κατά τη διάρκεια άγριας καταδίωξης το περιπολικό έπεσε πάνω στο περίπτερο. Το σημείωμα των αστυνομικών στον ιδιοκτήτη…

Τη στιγμή που ένα περιπολικό της ομάδας ΟΠΚΕ, πέφτει πάνω σε περίπτερο, κατά τη διάρκεια καταδίωξης, κατέγραψε κάμερα κλειστού κυκλώματος στη Θεσσαλονίκη.

Το τροχαίο σημειώθηκε όταν περιπολικά της αστυνομίας και της ομάδας ΟΠΚΕ, καταδίωκαν έναν ληστή που έτρεχε για να αποφύγει τη σύλληψη. Ωστόσο, η άμεση επέμβαση των αστυνομικών και οι πολλές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο, δεν του άφησαν κανένα περιθώριο διαφυγής.

Όπως θα δείτε στο επόμενο βίντεο, το περιπολικό επιχείρησε να «κόψει» τον δρόμο στο ληστή, ωστόσο η ταχύτητα του ήταν μεγάλη, με αποτέλεσμα να καταλήξει στην πίσω πλευρά ενός περιπτέρου, στην οδό Εγνατία στη Θεσσαλονίκη. Ο ληστής έπεσε κάτω, σηκώθηκε όμως αμέσως και άρχισε να τρέχει, για να συλληφθεί ελάχιστα μέτρα πιο κάτω.

Το ευτυχές είναι πως την ώρα που συνέβη το περιστατικό, λίγο μετά τις 03.00 τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, το περίπτερο ήταν κλειστό. Ωστόσο από την πρόσκρουση καταστράφηκε ολοσχερώς ένα ψυγείο, γεμάτο με αναψυκτικά, ποτά και χυμούς.

Το βίντεο ντοκουμέντο

Ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου, Σάββας Παρασκευάς, πήγε τα ξημερώματα για να εργαστεί και έκπληκτος διαπίστωσε τι είχε συμβεί.

Ένα χαρτί που του άφησαν οι αστυνομικοί, εξηγούσε πως ένα αυτοκίνητο έπεσε στο περίπτερο του. Η ταλαιπωρία του άρχισε αμέσως μετά.

Όπως ανέφερε, το βράδυ της Τετάρτης ξενύχτησε στο περίπτερο, καθώς δεν μπορούσε να αφήσει το ψυγείο ανοιχτό, ενώ δεν μπορούσε να μαζέψει τα πράγματα, γιατί έπρεπε να περιμένει πραγματογνώμονα.

Οι εικόνες από το περίπτερο

Αντιμέτωπος με την γραφειοκρατία

Αρχικά πήγε στην τροχαία, για να μάθει ότι εμπλέκεται αστυνομικό όχημα. Στη συνέχεια στο Α.Τ Λευκού Πύργου, όπου του είπαν πως πρέπει να περιμένει «το χαρτί του ατυχήματος», έπειτα ξανά στην τροχαία, από την οποία του είπαν ότι έπρεπε να απευθυνθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, για να αποζημιωθεί για τη ζημιά που υπέστη και την οποία υπολόγισε, με μια πρώτη εκτίμηση σε περισσότερα από 1.000 ευρώ.

Ωστόσο από την Αποκεντρωμένη του είπαν ότι είναι αναρμόδιοι και πως έπρεπε να απευθυνθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση. Δυστυχώς για τον ιδιοκτήτη του περιπτέρου, η καλή θέληση της αστυνομίας να εξυπηρετήσει σύντομα, προσέκρουε στη γραφειοκρατία, καθώς έπρεπε πρώτα να γίνει Ε.Δ.Ε για να εξακριβωθεί τι είχε συμβεί και έπειτα η αστυνομία να ορίσει δικό της πραγματογνώμονα, για να κάνει εκτίμηση της ζημιάς.

Ο περιπτερούχος προσφέρθηκε να βάλει ιδιώτη πραγματογνώμονα για την επιτάχυνση της διαδικασίας, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται και έτσι δεν κατέστη εφικτό. Τελικά, η διοίκηση της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη που ενημερώθηκε για το περιστατικό, δεσμεύτηκε να κινήσει άμεσα τη διαδικασία…

Πηγή: grtimes.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις