Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ισόβια στον 27χρονο για τη δολοφονία του 44χρονου Μάριου στο ψιλικατζίδικο

Θεσσαλονίκη: Ισόβια στον 27χρονο για τη δολοφονία του 44χρονου Μάριου στο ψιλικατζίδικο

Ισόβια για την ανθρωποκτονία και 11 έτη κάθειρξης για τον 27χρονο κατηγορούμενο αλβανικής καταγωγής για τη ληστεία μετά φόνου σε ψιλικατζίδικο της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη.

Για την ίδια υπόθεση της ληστείας μετά φόνου στη Θεσσαλονίκη το δικαστήριο επέβαλε στον δεύτερο κατηγορούμενο, έναν 36χρονο, ποινή φυλάκισης τεσσάρων χρόνων και δύο μηνών.

Από το εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ο 27χρονος βασικός κατηγορούμενος για τη ληστεία μετά φόνου του 44χρονου Μάριου σε ψιλικατζίδικο της Τούμπας τον Νοέμβριο του 2021, ισχυρίστηκε: «Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω. Και δεν ήξερα ότι το πιστόλι είχε μέσα σφαίρες. Πήγα μόνο να κάνω τη ληστεία. Ήμουν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών».

Ο δεύτερος κατηγορούμενος για συνέργεια στη ληστεία αρνήθηκε την κακουργηματική κατηγορία, λέγοντας: «Είμαι αθώος. Δεν έχω συμμετάσχει στη ληστεία, ούτε παρείχα κάλυψη. Τα ναρκωτικά τα είχα για δική μου χρήση…».

Παρακολουθήστε δηλώσεις στην κάμερα του newsit.gr μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης:

Ομόφωνα οι δικαστές τούς έκριναν ενόχους, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικών, τον πρώτο για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστεία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και τον δεύτερο για συνέργεια στη ληστεία και κατοχή ναρκωτικών (για ιδία χρήση).

Σε αντίθεση με τον 27χρονο που επιστρέφει στις φυλακές, η απόφαση του Δικαστηρίου οδηγεί τον άλλο κατηγορούμενο σε καθεστώς ελευθερίας, υπό όρους, μέχρι το Εφετείο.

Θεσσαλονίκη: Ξέσπασμα της μητέρας του Μάριου

Καταθέτοντας νωρίτερα την Τρίτη (27.09.2022) στη δίκη η 70χρονη μητέρα (φωτογραφία κάτω) του 44χρονου, που έπεσε νεκρός από το όπλο του ληστή – δολοφόνου, συγκλόνισε: «Ήταν ο μοναχογιός μου. Έχασα και τον άνδρα μου το 2004. Ήταν το στήριγμα μου, το παιδί μου. Δούλευε πρωί – βράδυ. Μου είπε θα πάω στη βραδινή βάρδια, για να πάρει περισσότερα χρήματα και να ζούμε καλύτερα», και εξήγησε πώς έμαθε το τραγικό μαντάτο.

«Με πήρε τηλέφωνο το αφεντικό του. Μου είπε “χτυπήσανε τον Μάριο” και ότι είναι άσχημα. Μίλησα με τον αστυνομικό. Ήμουν μόνη στο σπίτι. Έπεσα κάτω, δεν είχα κουράγιο. Μέσα στο ταξί προς το νοσοκομείο άκουσα sτις ειδήσεις ότι πέθανε. Ήταν το στήριγμά μου. Στις 6 Νοεμβρίου που τον σκότωσαν τον είχα βαφτίσει»…

Παρακολουθήστε τι προηγήθηκε στο ρεπορτάζ του MEGA:

 

Θεσσαλονίκη: Η ληστεία μετά φόνου στο ψιλικατζίδικο της Τούμπας

Το αιματηρό συμβάν έγινε τα ξημερώματα της 6ης Νοεμβρίου 2021 και καταγράφηκε καρέ – καρέ από την κάμερα ασφαλείας του καταστήματος (επί της οδού Γρ. Λαμπράκη).

Το θύμα δέχθηκε εξ΄ επαφής πυροβολισμό, στην προσπάθειά του να αφοπλίσει τον δράστη, με τον οποίο και πάλεψε. Ο 44χρονος Μάριος κατέληξε λίγες ώρες αργότερα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου διακομίστηκε με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, μετά την πράξη, ο 27χρονος έτρεξε σε παρακείμενο δρόμο συναντώντας τον συνεργό του, ενώ ακολούθως πέταξε τόσο το όπλο, όσο και τα ρούχα που φορούσε. Κατά το ίδιο βούλευμα, αργότερα οι δύο κατηγορούμενοι – οι οποίοι συνδέονταν φιλικά και υπήρξαν χρήστες ναρκωτικών – συναντήθηκαν, με τον 27χρονο άνδρα αλβανικής καταγωγής να δίνει 100 ευρώ στον συνεργό του, από τη συνολική «λεία» των 420 ευρώ.

πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις