Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ήχησαν οι σειρήνες πολέμου στο πλαίσιο της άσκησης “Παρμενίων 2018” – video

Θεσσαλονίκη: Ήχησαν οι σειρήνες πολέμου στο πλαίσιο της άσκησης “Παρμενίων 2018” – video

Συναγερμός αεροπορικής επίθεσης ήχησε στις 11.00 το πρωί σε ολόκληρη την Ελλάδα και φυσικά και τη Θεσσαλονίκη, έχοντας διάρκεια 60 δευτερολέπτων. Αρκετός ήταν ο κόσμος στο κέντρο της πόλης που δεν κατάλαβε τι συμβαίνει και παρακολουθούσε με αμηχανία…

Συναγερμός αεροπορικής επίθεσης ήχησε στις 11.00 το πρωί σε ολόκληρη την Ελλάδα και φυσικά και τη Θεσσαλονίκη, έχοντας διάρκεια 60 δευτερολέπτων. Αρκετός ήταν ο κόσμος στο κέντρο της πόλης που δεν κατάλαβε τι συμβαίνει και παρακολουθούσε με αμηχανία.

Προφανώς δεν ήξεραν ή δεν είχαν ενημερωθεί πως σήμερα γινόταν η άσκηση. Οι σειρήνες ήχησαν στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων 2018» και η ενεργοποίησή τους είχε καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπήρχε κανένας λόγω σύγχυσης ή ανησυχίας.

Η έναρξη του συναγερμού είχε αυξομειούμενη ένταση, ενώ η λήξη είχε σταθερή ένταση ήχου. Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα υπάρχουν εγκατεστημένες περίπου 1.700 σειρήνες συναγερμού, οι οποίες βρίσκονται σε αστικά κέντρα, αλλά και σε ακριτικές περιοχές.

Η διακλαδική εθνική άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018» των Ενόπλων Δυνάμεων θα ολοκληρωθεί στις 12 Οκτωβρίου στο Έβρο, όπου και θα διεξαχθεί η τελική φάση της.Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια στρατιωτική άσκηση, στην οποία συμμετέχουν και οι τρεις κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων και συντονίζεται από το ΓΕΕΘΑ.

Πηγή: life-events.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις