Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον αντιδήμαρχο, τον λογιστή και τον εφοριακό για το «φακελάκι»

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη  στον αντιδήμαρχο, τον λογιστή και τον εφοριακό για το «φακελάκι»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Κακουργηματική ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία και εκβίαση, άσκησε η εισαγγελέας σε βάρος της εφοριακού και των δύο λογιστών, που συνελήφθησαν ύστερα από επιχείρηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας για εμπλοκή σε υπόθεση με «φακελάκι».

Οι τρεις συλληφθέντες παραπέμφθηκαν σε Ειδικό Ανακριτή και μέχρι να απολογηθούν θα παραμείνουν υπό κράτηση.

Η υπόθεση ερευνήθηκε ύστερα από καταγγελία ιδιοκτήτη φαρμακείων. Σύμφωνα με τη δικογραφία, το ποσό, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, που φέρονται να πήραν οι κατηγορούμενοι είναι 1000 ευρώ, αλλά, όπως περιγράφεται στην ίδια δικογραφία, φαίνεται πως είχαν αξιώσει περισσότερα χρήματα για να «κλείσουν» φορολογική υπόθεση καταγγέλλοντος.

Όπως έγινε γνωστό, εκτός από την υπόθεση αυτή, οι διωκτικές Αρχές ερευνούν την εμπλοκή τους σε τυχόν άλλες υποθέσεις δωροληψίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μεταξύ των συλληφθέντων είναι, με την ιδιότητα του λογιστή, ο αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Αβαρλής, ο οποίος μετά την εμπλοκή του στην υπόθεση υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία κι έγινε αποδεκτή από την δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα. Ο ίδιος φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες.

Δικηγόρος Αντιδημάρχου: Δεν υπήρχε καμία πρόθεση χρηματισμού

«Δεν υπήρχε καμία πρόθεση χρηματισμού ούτε οποιασδήποτε άλλης παράνομης ενέργειας», δήλωσε έξω από το Δικαστικό Μέγαρο η συνήγορος του αντιδημάρχου στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το GRTIMES, η δικηγόρος του πρώην αντιδημάρχου αλλά και των λοιπών κατηγορουμένων, Έρση Φωτοπούλου, ανέφερε πως «με το αναλυτικό υπόμνημα που θα καταθέσουν όλες οι πλευρές μαζί ελπίζω να αποδειχτεί η αλήθεια του ισχυρισμού μας».

«Ο κ. Αβαρλής επιδεικνύοντας πολιτική ευθιξία έθεσε αμέσως την παραίτηση του στην διάθεση του δημάρχου και εμμένει σε αυτήν τουλάχιστον για όσο διάστημα διαρκεί αυτή η περιπέτεια» κατέληξε η δικηγόρος του κατηγορουμένου αντιδημάρχου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για είσπραξη νόμιμης αμοιβής του γραφείου τους, κάνουν λόγο – διά της συνηγόρου τους- οι δύο λογιστές που συνελήφθησαν, μαζί με μία εφοριακό, για εμπλοκή σε υπόθεση με «φακελάκι», έπειτα από καταγγελία φαρμακοποιού.

Αυτή είναι η υπερασπιστική τους γραμμή, την οποία θα αναπτύξουν και ενώπιον του Ειδικού Ανακριτή Θεσσαλονίκης, όπου παραπέμφθηκαν να απολογηθούν το προσεχές Σάββατο.

Την ίδια μέρα (Σάββατο) θα απολογηθεί και η κατηγορούμενη εφοριακός που υπηρετεί σε ΔΟΥ της Θεσσαλονίκης και συνελήφθη για την ίδια υπόθεση ύστερα από επιχείρηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις