Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκαν για τηλεφωνικές απάτες – «Ο γιος σου τράκαρε, δώσε λεφτά»

τροχαίο ατύχημα
ΦΩΤΟ Αρχείου

Καταδικάστηκαν στη Θεσσαλονίκη 5 απατεώνες. Τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους, λέγοντας ότι δήθεν συγγενικά τους πρόσωπα προκάλεσαν θανατηφόρο τροχαίο και τους αποσπούσαν χρήματα.

Στη δίκη στη Θεσσαλονίκη κάθισαν στο εδώλιο δύο υπήκοοι Βουλγαρίας και τρεις Έλληνες, στους οποίους επιβλήθηκαν ποινές για απάτες. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχους τους πέντε κατηγορούμενους ως μέλη του κυκλώματος που διέπραττε τηλεφωνικές απάτες, ζητώντας από ηλικιωμένους χρήματα με το πρόσχημα ότι συγγενείς τους προκάλεσαν τροχαίο δυστύχημα, αναφέρει το GRTimes.

Οι δύο Βούλγαροι καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης 9 ετών και δύο Έλληνες σε καθείρξεις 11 και 8 ετών, ενώ καταδικάστηκε άλλος ένας Έλληνας σε φυλάκιση 4,5 ετών, με τριετή αναστολή. Το δικαστήριο αθώωσε τρεις από τους κατηγορούμενους, ενώ έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη για άλλους τρεις, λόγω έλλειψης εγκλήσεων.

Σε όσους επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης η έφεση δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα και έτσι οδηγήθηκαν στη φυλακή, εκτός από έναν, ο οποίος δεν εμφανίστηκε στη δίκη και καταζητείται.

Παραπέμφθηκαν συνολικά 12 άτομα, κυρίως Έλληνες και Βούλγαροι, ενώ άλλοι 8 είναι φυγόδικοι , μεταξύ των οποίων και οι φερόμενοι ως “εγκέφαλοι” του κυκλώματος.

Από την αστυνομία έχουν διακριβωθεί συνολικά 88 απάτες και απόπειρες απάτης με θύματα από τη Βόρεια Ελλάδα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις