Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία πως γυμνασιάρχης έσκισε λίστα με τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών – Αναβρασμός σε γονείς και μαθητές

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία πως γυμνασιάρχης έσκισε λίστα με τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών – Αναβρασμός σε γονείς και μαθητές

Σε αναβρασμό βρίσκονται γονείς και μαθητές Γυμνασίου της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη, μετά την καταγγελία πως γυμνασιάρχης έσκισε λίστα με τα ονόματα των θυμάτων στα Τέμπη.

Σύμφωνα με καταγγελίες γονέων στο Voria.gr, μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου αυτού της Θεσσαλονίκης επιχείρησαν τις προηγούμενες ημέρες να συνεννοηθούν με τον διευθυντή του Γυμνασίου προκειμένου να πραγματοποιήσουν κάποια δράση στη μνήμη των 57 νεκρών της τραγωδίας την ημέρα συμπλήρωσης ενός έτους από το δυστύχημα, με τον γυμνασιάρχη, όπως αναφέρουν, να εμφανίζεται αρνητικός σε οποιαδήποτε μορφή ενέργειας. Ανήμερα της 28ης Φεβρουαρίου, πριν το πρώτο σχολικό κουδούνι, όπως καταγγέλλεται, τα παιδιά είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σχολείο θέλοντας να κάνουν αποχή από τα μαθήματα λόγω της ημέρας και τότε ο γυμνασιάρχης φέρεται να τους είπε την εξής φράση: «Όσοι είναι να κάνουν μάθημα να μπουν μέσα, οι άλλοι τραβάτε σπίτια σας».

Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ομάδα μαθητών και μαθητριών του σχολείου -μιας και δεν υπήρξε σύμπνοια σε σχετική συνέλευση του 15μελούς μαθητικού συλλόγου- ανήρτησαν στα κάγκελα του σχολικού συγκροτήματος πανό για τα Τέμπη και μία λίστα που ανέγραφε τα ονόματα των 57 νεκρών. Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες των γονέων και τις μαρτυρίες των παιδιών, ο διευθυντής έσκισε τη λίστα με τα ονόματα, με τους μαθητές να ξαναγράφουν και να αναρτούν εκ νέου στα κάγκελα τη λίστα με τα ονόματα των θυμάτων. Στο σημείο δε, όπως αναφέρουν οι γονείς, προσήλθε και η αστυνομία μετά από κλήση της διεύθυνσης του σχολείου που ενημέρωνε πως κάποιοι μαθητές πέταξαν αντικείμενα στα παράθυρα του σχολείου, την ώρα που κάποιοι μαθητές βρίσκονταν εντός των αιθουσών.

Εν τέλει, την 28η Φεβρουαρίου δεν πραγματοποιήθηκε κανένα μάθημα, ενώ οι μαθητές και οι μαθήτριες που δεν προσήλθαν στην τάξη έλαβαν απουσίες.

«Τα παιδιά πρέπει να έχουν ψυχική υγεία, να έχουν ενσυναίσθηση, όχι μόνο να παίρνουν 20άρια στα μαθήματα» ανέφερε γονέας μιλώντας στη Voria.gr και πρόσθεσε: «Τέτοιες πράξεις δημιουργούν αντίδραση στα παιδιά, μία αλγεινή εντύπωση που τα μπερδεύει. Είναι παιδιά γυμνασίου, δεν κινούνται με πολιτικό πρόσημο».

Σημειώνεται πως η Voria.gr απευθύνθηκε στη διεύθυνση του σχολείου για ένα σχόλιο στις καταγγελίες, ωστόσο αυτή δεν επανήλθε.

Αξίζει να αναφερθεί πάντως πως δεν είναι η πρώτη φορά που οι γονείς αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον συγκεκριμένο διευθυντή του σχολείου. Μάλιστα, επισημαίνουν πως το θέμα έχει απασχολήσει τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, ο οποίος έχει στείλει σχετικές επιστολές και αναφορές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις