Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Καταλήψεις και μαθητές στους δρόμους! Σε εξέλιξη μεγάλη πορεία στο κέντρο της πόλης (Βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Καταλήψεις και μαθητές στους δρόμους! Σε εξέλιξη μεγάλη πορεία στο κέντρο της πόλης (Βίντεο)

Οι καταλήψεις σε σχολεία της Θεσσαλονίκης αυξάνονται και οι μαθητές διαδηλώνουν για τα αιτήματά τους…

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα μαθητές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές διαμαρτύρονται για τα μέτρα της κυβέρνησης τη φετινή σχολική χρονιά εν μέσω κορονοϊού και ζητούν:  Όριο έως 15 μαθητές ανά τμήμα, άμεσες προσλήψεις καθηγητών, μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, κατάργηση της Τράπεζας θεμάτων αλλά και να μην υπάρχουν κάμερες στα σχολεία.

“Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση, υγεία για κάθε μαθητή”, αναγράφει το κεντρικό πανό των μαθητών. Η μαθητική πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου, με τους διαδηλωτές να κατευθύνονται σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν επίσης γονείς καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι.

Click4more: Χανιά: Δικάζεται η μητέρα που κατηγορείται για υποκίνηση κατάληψης σε σχολείο! Αυξάνονται τα λουκέτα (Βίντεο)

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των μαθητών στο άγαλμα Βενιζέλου, όπου με πανό στα χέρια φώναζαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης για την παιδεία. Η παρουσία της Αστυνομίας είναι διακριτική, ενώ η Τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων ανάλογα με το σημείο που βρίσκεται η πορεία.

Πηγή: thestival.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις