Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Καθηγητής πανεπιστημίου με σπουδές στο εξωτερικό ο άνδρας που «έλιωσε» το γατάκι

Θεσσαλονίκη: Καθηγητής πανεπιστημίου με σπουδές στο εξωτερικό ο άνδρας που «έλιωσε» το γατάκι

Ένα πρόσωπο υπεράνω υποψίας, με σπουδές σε πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού είναι ο δράστης της κτηνωδίας που σημειώθηκε στα τέλη του περασμένου Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη κι καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας της περιοχής.

Ο ίδιος αρνείται στο LIVE NEWS κάθε ανάμειξη στην υπόθεση, αλλά οι αστυνομικοί που ανέλυσαν καρέ – καρέ το βίντεο ντοκουμέντο, εμφανίζονται πεπεισμένοι πως έχουν καταφέρει να ταυτοποιήσουν τον δράστη.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 40χρονος είναι διδάκτωρ στο ΑΠΘ, με σπουδές και συνεργασίες τα τελευταία χρόνια με γνωστά πανεπιστήμια του εξωτερικού. Είναι στενός συγγενής με καθηγητή που διδάσκει εδώ και χρόνια στο Αριστοτέλειο, με τον ίδιο να δηλώνει οικογενειάρχης και αρνείται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση.

Στη μοναδική δήλωση που έχει κάνει μέχρι στιγμής στο LIVE NEWS, επικαλείται το μορφωτικό του επίπεδο και εικάζει πως είναι πολύ πιθανό να μπλέχτηκε στην όλη υπόθεση επειδή ο σωματότυπός του μοιάζει με εκείνον του δράστη.

«Σε καμιά περίπτωση δεν εμπλέκομαι, αλλά αυτή τη στιγμή δεν ξέρω τι μπορεί να λεχθεί και τι όχι. Θα μιλήσω με τους κατάλληλους ανθρώπους και εκείνοι θα μεταφέρουν αυτά που πρέπει να μεταφερθούν. Είμαι ένας πάρα πολύ μορφωμένος άνθρωπος και έχω οικογένεια. Δεν θέλω να γίνει κάτι άστοχο έως ότου αποσαφηνιστεί το θέμα. Είμαι ένας άνθρωπος πάρα πολύ έγκριτος και επαγγελματικά και κοινωνικά. Οποιοσδήποτε μπορεί να είναι σε αυτό το περιστατικό».

Πατάει το γατάκι που κουτσαίνει

Το βίντεο καταγράφηκε στις 20 του περασμένου Αυγούστου. Είναι νύχτα και ο δράστης με μια τσάντα στην πλάτη, ακολουθεί το γατάκι αποφασισμένος να το χτυπήσει ξανά. Το ζώο φαίνεται σαν να κουτσαίνει, αλλά εκείνος αφού πρώτα ελέγχει σε αυτό το σημείο αν περνάει κανείς, πλησιάζει και το πατάει.

Αμέσως μετά φεύγει από το σημείο κ κινείται προς την κατεύθυνση που είναι εγκατεστημένη η κάμερα ασφαλείας που τον καταγράφει.

Το γατάκι είχε γεννηθεί λίγες μέρες νωρίτερα κι από τη νύχτα της επίθεσης οι κάτοικοι της περιοχής δεν το είδαν ξανά στο σημείο.

Οι αστυνομικοί επεξεργάστηκαν την εικόνα και για να φτάσουν στην ταυτοποίηση του 40χρονου εστίασαν σε αυτό το σημείο, μετά την επίθεση, στο οποίο το πρόσωπο του δράστη φαίνεται καθαρά.

«Περιμένω να με ενημερώσουν οι αστυνομικοί. Δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί το θέμα. Σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκομαι σε κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Πριν ολοκληρωθούν τα βήματα της διαδικασίας δεν είναι δυνατό να τοποθετηθώ. Όλα πρέπει να γίνουν με τον αρμόδιο τρόπο και να αποσαφηνιστούν. Μόνο αν τα πράγματα είναι σαφή θα τοποθετηθώ. Θα επιθυμούσα όλοι να δείξουν την ανάλογη εγκράτεια μέχρι να γίνουν οι διευκρινήσεις για το ζήτημα».

Ήδη πάντως έχει επιβληθεί πρόστιμο 30.000 ευρώ στον κατηγορούμενο και έχει σχηματιστεί δικογραφία για κακοποίηση και πιθανή θανάτωση του ζώου, με το όλο θέμα να βρίσκεται διαρκώς στο προσκήνιο τις τελευταίες μέρες και τους κατοίκους της περιοχής να περιμένουν την παραδειγματική τιμωρία εκείνου που αποφάσισε να δείξει το μίσος του σε ένα νεογέννητο γατάκι.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις