Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Κοπάδι από αγριογούρουνα παραμένει ατάραχο μπροστά από οδηγούς

Θεσσαλονίκη: Κοπάδι από αγριογούρουνα παραμένει ατάραχο μπροστά από οδηγούς

Τα αγριογούρουνα συνεχίζουν να μπαίνουν σε κατοικημένες περιοχές στη Θεσσαλονίκη, με τα βίντεο που ανεβαίνουν στο διαδίκτυο να πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα…

Ολόκληρα κοπάδια από αγριογούρουνα ψάχνουν τροφή και μπαίνουν σε κατοικημένες περιοχές στη Θεσσαλονίκη. Κάτοικοι στην Πυλαία παραμένουν έντονα προβληματισμένοι από τις εμφανίσεις των ζώων που όπως λένε πληθαίνουν με το πέρασμα των ημερών. Ο υπερπληθυσμός των συγκεκριμένων ζώων, έχει φέρει μια σειρά από προβλήματα, ακόμα και σε μεγάλες πόλεις. Με τα αγριογούρουνα να κάνουν βόλτες σε κεντρικούς δρόμους, ακόμα και σε εισόδους σπιτιών, σε μια προσπάθεια να βρουν φαγητό.

Mόνιμοι «κάτοικοι» Θεσσαλονίκης είναι τον τελευταίο καιρό κοπάδια από αγριογούρουνα. Τα ξημερώματα, τα αγριογούρουνα έκαναν την εμφάνιση τους στην Πυλαία, στην περιοχή Μπενεζούλι. Κάτοικος της περιοχής ανέβασε στο Facebook σχετικό βίντεο με τα ζώα να «κόβουν» βόλτες στην περιοχή, ψάχνοντας τροφή.

Παρά το γεγονός ότι υπήρχαν άνθρωποι στην περιοχή και οδηγοί μέσα σε αυτοκίνητα, τα αγριογούρουνα δεν έδειχναν να φοβούνται. Παρέμειναν στην περιοχή και αποφάσισαν να φύγουν όταν έφαγαν.

Τον τρόπο που ορισμένα αγριογούρουνα κατεβαίνουν, πολλές φορές, σε κατοικημένες περιοχές της Θεσσαλονίκης δείχνει το παρακάτω βίντεο. Ο δρόμος στα ορεινά του Χορτιάτη που οδηγεί από το καταφύγιο προς την κορυφή του βουνού καλύφθηκε από ένα λεπτό στρώμα χιονιού και ένα κοπάδι αγριογούρουνα έτρεχε ανάμεσα στα δέντρα, αναζητώντας τροφή στα χαμηλά.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις