Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη – Κορονοϊός: Αγωνία μετά τα νέα κρούσματα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης – Rapid test στον Εύοσμο (video)

Σερβία

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου εν μέσω έξαρσης των κρουσμάτων του νέου κορoνοϊού στη χώρα μας, με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να βρίσκεται σήμερα έξω από το δημαρχείο και να πραγματοποιεί δωρεάν rapid test στους πολίτες που το επιθυμούν.

Ήδη, αρκετοί είναι αυτοί που έχουν προσέλθει από τις 10.00 το πρωί, που ξεκίνησαν τα τεστ ανίχνευσης. Θυμίζουμε ότι, τρία νέα κρούσματα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορoνοϊού εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη τις προηγούμενες ημέρες, στην περιοχή του Κορδελιού, προκαλώντας νέα ανησυχία.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία και «θα πρέπει να εντοπίσουμε τυχόν κρούσματα και να τα περιορίσουμε για να μπορέσουμε επιτέλους να ξεφύγουμε από αυτόν τον σκληρό κλοιό που μας περισφίγγει όλους».

«Τα rapid test γίνονται με πρωτοβουλία του ΕΟΔΥ, σε συνεννόηση με εμάς, γιατί υπήρχαν αυτά τα τρία κρούσματα νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του στελέχους κορωνοϊού, τα οποία ήταν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, αλλά προληπτικά γίνονται έλεγχοι κοντά σε ενορίες του Δήμου», σημείωσε ο κ. Μανδαλιανός, συμπληρώνοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει πανικός στον κόσμο. Δείτε τις εικόνες του grtimes.gr…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις