Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη – Κορονοϊός: Ανεβαίνουν τα κρούσματα – Φόβοι για νέο σκληρό lockdown στην πόλη

Θεσσαλονίκη – Κορονοϊός: Ανεβαίνουν τα κρούσματα – Φόβοι για νέο σκληρό lockdown στην πόλη

Μία σταθερή αύξηση των κρουσμάτων παρατηρείται κάθε εβδομάδα στον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. Στόχος είναι, όπως αναφέρει ο ίδιος, ο δήμος να αποφύγει την είσοδό του κατευθείαν σε ακόμη ένα πολύ σκληρό lockdown.

Αποκλιμάκωση παρατηρείται, ωστόσο, στα κρούσματα του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, ο οποίος είναι σε «βαθύ» κόκκινο για πέμπτη ημέρα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κλεάνθη Μανδαλιανό.

Ανησυχητική πάντως είναι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, καθώς τα κρούσματα χθες σύμφωνα με τον ημερήσιο απολογισμό του ΕΟΔΥ, έφτασαν τα 205 σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας αναφέρει στο grtimes.gr, ότι σημειώνεται μία αύξηση της τάξεως του 10-15% στον αριθμό των κρουσμάτων κάθε εβδομάδα.

Είμαστε on alert – Ανοιχτοί όσο αντέξουμε

«Η αύξηση αυτή φαίνεται τόσο στα λύματα της πόλης, όσο και στην εβδομαδιαία ενημέρωση που λαμβάνουμε όλοι οι δήμοι από τον ΕΟΔΥ. Στόχος μας, είναι να κρατήσουμε τον δήμο μας «ανοιχτό» για όσο αντέξουμε. Προσπαθούμε να μην μπούμε κατευθείαν στο βαθύ κόκκινο. Τα καλά νέα, είναι ότι οι ΜΕΘ των νοσοκομείων μας δεν είναι επιβαρυμένες, πράγμα που ενδέχεται να μπορεί να εξηγηθεί από το ότι οι εμβολιασμοί πάνε καλά στην πόλη μας και από το ότι η Θεσσαλονίκη έχει αποκτήσει μια σχετική φυσική ανοσία, καθώς τους προηγούμενους μήνες ήταν επιδημιολογικά επιβαρυμένη», τονίζει.

Ο ίδιος, επισημαίνει ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εφησυχάσουμε. «Είμαστε on alert, ώστε να αντιδράσουμε εγκαίρως σε οποιαδήποτε «έκρηξη» κρουσμάτων. Σε κάθε περίπτωση τηρούμε τα μέτρα. Φοράμε πάντα μάσκες και κρατάμε αποστάσεις», καταλήγει.

Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου: Παρατηρείται αποκλιμάκωση κρουσμάτων

Την πέμπτη μέρα πολύ αυστηρού lockdown διανύει ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, με τον δήμαρχο, Κλεάνθη Μανδαλιανό, να αναφέρει ότι παρατηρείται ήδη μία αποκλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων.

«Από την εβδομαδιαία ενημέρωση του ΕΟΔΥ ενημερώθηκα ότι εντοπίστηκαν μόλις 42 κρούσματα κορωνοϊού στο δήμο μας την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ από τα 239 rapid test που διενεργήθηκαν στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, προέκυψαν μόλις 6 θετικοί. Δεν έχει εντοπιστεί νέο κρούσμα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης, ωστόσο τα θετικά δείγματα στην παρούσα φάση αναλύονται», αναφέρει ο δήμαρχος.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις